18.04.2024 - Beydağı Haber Ajansı Malatya Haberleri

Vali Hulusi Şahin Şire Pazarını Ziyaret ve Sanayi bölgesinde ki fabrikalarda incelemelerde bulundu

Vali Hulusi Şahin Şire Pazarını Ziyaret ve Sanayi bölgesinde ki fabrikalarda incelemelerde bulundu

Vali Hulusi Şahin ve Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Özcan, İl Tarım ve Orman Müdürü Tahir Macit, Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Abdulvahap Yoğunlu’dan oluşan heyetle birlikte Şire Pazarı ve Buğday Pazarında incelemelerde bulundu;

Tarihi Şire Pazarı’nın turizme açılması, ilimize gelen yerli ve yabancı turistlerin Şire Pazarında rahat bir alışveriş imkanı bulmaları amacıyla; mevcut Şire Pazarının kapalı olan giriş kapısının açılması, pazar içerisinde rekreasyon ve aydınlatma çalışmalarının yapılması konuları hakkında, Şire Pazarı esnafı ile görüş alışverişinde bulunuldu.

Vali Şahin ve beraberindeki heyet, daha sonra Buğday Pazarında incelemelerde bulundu.

Vali Hulusi Şahin, mevcut Buğday Pazarının her yönüyle artık ihtiyaca cevap vermediğini, bu nedenle de Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan yeni Pazara taşınılması gerektiğini belirtti.

Taşınma için eski ve yeni Buğday Pazarındaki esnafın kiralama, satın alma v.b. sorunlarının da bir an önce çözüme kavuşturularak taşınma işleminin acilen gerçekleştirilmesinin sağlanmasını istedi.

Vali Hulusi Şahin 1. Organize Sanayi Bölgesini Ziyaret Etti

  1. Organize Sanayi Bölgesini ziyaret eden Vali Şahin, 1. Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren fabrikalarda incelemelerde bulundu.

Vali Şahin,  6 bin 400 m² alan üzerinde kurulu, 50 işçinin istihdam edildiği, 40’tan fazla ülkeye ihracat yapan, mutfak ve banyo sektöründe faaliyet gösteren (Cuzine İnterpak Ahşap ve Ürünleri San. Tic. Ltd. Şti.) ziyaret ederek Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Uluğ Güler’den; fabrikanın üretim kapasitesi, fabrikada üretilen ürünler ve fabrikanın istihdama katkısına ilişkin bilgiler aldı.

Vali Şahin’e incelemeleri esnasında, 1. Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Remzi Yaşar eşlik etti.

Vali Şahin, daha sonra 1. Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Toplantısına katıldı. Yönetim Kurulu Toplantısında; 2022 yılının genel değerlendirilmesi yapılarak, gündeme ait konular görüşüldü.

 

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bir Cevap Yazın