29.03.2024 - Beydağı Haber Ajansı Malatya Haberleri

Vali Toprak’ın 19 Ekim Muhtarlar Günü Mesajı

Vali Toprak’ın 19 Ekim Muhtarlar Günü Mesajı

Tarihimizde ilk olarak 19 Ekim 1829’da şanlı ecdadımız Osmanlı tarafından İstanbul’da başlatılan ve 1833’ten itibaren de Anadolu’nun bütün mahalle ve köylerinde hayata geçirilen muhtarlık sistemi, 1854 tarihli belediye teşkilatından bile eski, köklü bir sistemdir. Hâl-i hazırdaki yönetim sistemimiz içerisinde muhtarlıklar, yerel yönetimlerin çok önemli bir parçasıdır. Muhtarlarımız yerel idarelerin en alt birimi olmaları münasebetiyle Aziz Halkımıza çok yakındırlar ve halkımızın sosyal hayatını yakinen müşahede etmektedirler.

Muhtarlarımız, sorumluluk bölgeleri içerisindeki altyapı çalışmalarından düğün ve cenaze işlemlerine uzanan çok geniş bir yelpazede vatandaşlarımızın ihtiyaç ve taleplerinin birinci derecede muhatabı olmaktadırlar. Görev yaptıkları mahallelerde muhtarlarımız Devletimizin taşradaki en temel taşıdırlar.

Sayın Cumhurbaşkanımızın aylık ve haftalık periyotlarla Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda muhtarlarımızla bir araya gelmesi, Sayın Başbakanımız ve Sayın Bakanlarımızın muhtarlarımızla istişarelerde bulunması Devletimizin muhtarlarımıza verdiği önemin en güzel nişanesidir. Muhtarlarımızın maaşlarında ve özlük haklarında yapılan iyileştirmeler, muhtarlık hizmet binaları, büyükşehir statüsündeki illerimizin Büyükşehir Belediyelerinde oluşturulan Muhtarlık İşleri Daire Başkanlıkları, diğer il ve ilçe belediyelerinde de Muhtarlık Şube Müdürlükleri veya temsilcilikleri yerel idarenin ve demokrasimizin temel öğesi olan muhtarlarımızın daha iyi, daha sağlıklı hizmet sunabilmesine imkân sağlamış, Devlet ve Vatandaş arasında köprü vazifesini gören muhtarlarımızın hizmet standartlarını geliştirmiştir.

Dolayısıyla bu adımlarla, Devletimizin ve Sayın Cumhurbaşkanımızın temsilcisi olan muhtarlarımız, halkımızla çok daha alakadar olmak, halkımızın talep, problem ve ihtiyaçlarını en kısa yoldan yetkili makamlara arz ederek çözüme vesile olmak hususunda daha iyi imkânlara kavuşmuştur.

 Bu vesileyle; çok önemli bir vazifeyi icra ile mükellef olduklarına inandığım muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü kutluyor, çalışmalarında üstün başarılar temenni ediyor, Muhterem Malatya Halkımıza ve Aziz Milletimize sağlık ve esenlikler diliyorum.

 

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bir Cevap Yazın