29.03.2024 - Beydağı Haber Ajansı Malatya Haberleri

@valikaban , Görevine Başladı

@valikaban , Görevine Başladı

VALİ KABAN İLİMİZE GELEREK GÖREVİNE BAŞLADI
13 Haziran 2017 tarih ve 2017/10458 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile Zonguldak Valiliğinden Malatya Valiliğine atanan Vali Ali Kaban, eşi Neriman Kaban ile birlikte dün akşam ilimize geldi.
Malatya Havalimanında İl Protokol üyeleri tarafından karşılanan Vali Kaban, Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci’nin ilimizdeki bir dizi programlara katılarak ilimizden ayrılması münasebeti ile havalimanı protokol salonunda kendisi ile bir süre sohbet etti.
Vali Kaban, Protokol üyeleri ile birlikte Bakan Tüfenkci’yi uğurladıktan sonra il merkezine geçti.
Bu sabah Valilik Binası önünde kendisini karşılayan başta Vali Yardımcıları olmak üzere protokol üyelerini selamlayarak onlarla tanışan Vali Kaban makamına geçmeden önce Toplantı Salonunda basın mensuplarına kısa bir açıklamada bulundu.
Vali Kaban, “Malatya Valiliğine başladığım bu günde sıcak karşılamadan dolayı hepinize teşekkürü bir borç biliyorum. Klasikleşmiş olan Yurdumuzun Mutena Bölgesinde göreve başladım sözünü Malatya için edemeyeceğim. Çünkü klasikleşmişin ötesinde hakikaten ilk kez geldiğim yurdumuzun bu güzel yöresinde herhangi bir bilgiye sahip olmadığım halde, Malatya ile ilgili şu ana kadar olumsuz söz eden bir kişiye rastlamadım.


Malatya bu manada hakikaten gerek kamu görevlisine, gerek birbirine, gerekse de devletine sıcak ve saygılı. Malatya insanını saygıyla ve sevgi ile selamlıyorum.” diyerek Ordu Valiliği sırasında fındık ile ilgili sorunların çözümü konusunda yaptırmış olduğu çalışma sırasında Malatya Kayısısının da Ordu Fındığının sorunlarına benzer sorunları olduğunu öğrenmiş olduğunu ifade etti.
Zonguldak Valililiği sırasında da Kömür ile ilgili sorunların çözümü konusunda da çalışmalar yaptırdığını ifade ederek, Malatya’da da Kayısının sorunlarına el atacağını ve bu konuda çalışmalar yürüteceğini belirten Vali Kaban, kısa açıklamasının ardından basın mensuplarına ve protokol üyelerine teşekkür ederek makamına geçti.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bir Cevap Yazın