29.03.2024 - Beydağı Haber Ajansı Malatya Haberleri

X, Y ve Z kuşağının ofis stili tercihleri

X, Y ve Z kuşağının ofis stili tercihleri

İş hayatının giyim farklılıklarında sanayileşme, modernleşme, kentleşme süreçlerinden sonra kuşaklar da belirleyici oluyor. Araştırmalara göre şirket çalışanlarının dâhil olduğu X, Y ve Z kuşakları iş hayatında farklı karakterlere sahip.

1965-1980 arası doğanların dâhil olduğu X kuşağı; daha geleneksel, sabırlı ve disiplinliyken 1981-2000 yılları arasında doğan Y kuşağı ise bir önceki nesle göre teknolojiye çok daha hâkim. 2000 sonrasında doğan Z kuşağı ise henüz iş hayatında aktif olmayan, yeni nesil. Elbette bu kuşakların karakterleri kadar iş yaşamında giyim tarzları arasında da oldukça büyük farklar var.

Y kuşağının tercihi elegan bir stil

Y kuşağı eğlenerek kazanmayı daha çok seviyor ve iş hayatına atılırken Ceo veya patron olmak istiyor. Bireyci ve girişimciler, dolayısı ile iş ve yaşam dengesi onlar için önemli. Lüks ve en iyiye düşkün olan bu kuşak için elegan stil olmazsa olmaz. En önemli parçaları ise etoller, kalem etekler, yüksek topuklar ve özel aksesuarlar.

Z kuşağının tercihi farklı konseptler

Z kuşağını ise teknoloji çocuğu olarak adlandırabiliriz. Sıradanlıktan uzak olan Z kuşağı stillerine farklı konseptler ve yeni trendlerle yansıyacak. Onlar yeni trendi ofiste ilk gördüğünüz kişi olacak.

X kuşağı takım elbise ceket kombinasyonunu bozmuyor

X, Y ve Z kuşaklarının giyim kodları üzerine açıklama yapan Kişisel İmaj ve Stil Danışmanı Burçak Ilıman: ” X, Y ve Z olarak adlandırdığımız kuşaklar aile yapısı, iş hayatları ve yaşam tarzlarında birbirinden oldukça farklılık gösteriyor. Elbette bu kuşakların karakterleri kadar iş yaşamında giyim tarzları arasında da oldukça büyük farklar var. Örneğin; X kuşağı iş görüşmelerinde takım elbise ceket kombinasyonunu bozmazken, Y kuşağı spor bir kombin tercih ediyor. Çabuk tüketen ve teknoloji bağımlısı Z kuşağı ise şimdiden iş hayatında kıyafet tercihlerini de değiştirecek gibi. Kuşaklar iş hayatının giyim tarzlarını değiştirirken bu değişime adapte olamayan diğer kuşak yöneticileri ve şirketler için zor bir dönem başlıyor diyebiliriz” şeklinde konuştu.

KAYNAK : http://www.kadinvekadin.net/x_y_ve_z_kusaginin_ofis_stili_tercihleri.html

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bir Cevap Yazın