28.03.2024 - Beydağı Haber Ajansı Malatya Haberleri

“Yaratıcılık için Alanlar Yaratmak” projesinin ilk Ulus ötesi toplantısı Malatya Bilim ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşti.

“Yaratıcılık için Alanlar Yaratmak” projesinin ilk Ulus ötesi toplantısı Malatya Bilim ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşti.

Erasmus+ KA227 “Creating Spaces for Creativity” “Yaratıcılık için Alanlar Yaratmak” projesinin ilk Ulus ötesi toplantısı Malatya Bilim ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşti. Proje ortakları Polonya’dan bir üniversite vakfı olan Fundacja Rozwoju Edukacjı Spatia, ve bir okul olan IX Liceum Ogolnoksztalcace im. Wislawy Szymborskiej w Sosnowcu, Yunanistan’dan bir Kültür merkezi olan Culture Polis, İrlanda’dan bir okul olan Edmund Rice College ve Portekiz’den yine bir okul olan Escola Básica e Secundária Padre Manuel Álvares’ dan 14 öğretmen, akademisyen ve araştırmacının katılımı ile gerçekleşti.

 “Yaratıcılık Geleceğin Anahtarı” başlığı altında Malatya Bilim ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen bu eğitim, birçok aktiviteyi içeriyordu. Hareketliliğin ilk gününde, geleneksel halk oyunları ile karşılanan katılımcılar, Malatya Bilim ve Sanat Merkezi öğrencileri rehberliğinde okulu gezerek yaşamları, beklentileri ve çalışma alanları hakkında bilgi edinme fırsatı buldular. Artırılmış gerçeklik, neuroball ve akıl oyunları, Tinkercad ve 3 boyutlu baskı, müzik, Matematiksel Akıl Yürütme, kaligrafi, web 2.0 araçları, akran danışmanlığı ve eğitimde farkındalık konulu etkinliklere katıldılar.  Ayrıca ABD’de Uluslararası Bilim ve Mühendislik Yarışması ve AB Genç Bilim Adamları Yarışması’nın birincisi olan ISEF dünya birincisi Feridun Balaban ile aydınlatıcı bir oturum gerçekleşti. Ancak eğitim Malatya Bilim ve Sanat Merkezi içerisinde sınırlı kalmayıp farklı etkinlikler ve ziyaretler ile bu deneyim zenginleştirildi. Mahmut Çalık Ahmet Çalık Tekstil Müzesi’nde yöresel desenli halılar dokundu ve Dünyanın üçüncü büyük müzesi olan  Malatya Büyükşehir Belediyesi Fotoğraf Makina Müzesi ziyaret edilerek müze eğitimi gerçekleştirildi. İnönü Üniversitesi’nde eğitimde yaratıcılığı arttırabilmenin yöntemleri üzerine bir konferans gerçekleşti. Bu kapsamlı ve zenginleştirici etkinlik programında, projeye ilgi gösteren, faaliyet alanlarıyla ilgili konuları anlatan Malatya il Milli Eğitim Müdürü Battal Kanbay ziyaret edildi.

 Malatya Bilim ve Sanat Merkezi İngilizce öğretmeni ve Proje Koordinatörü Zuhal Ayik Yıldırım 24 ay sürecek olan projenin bir dahaki hareketliliğinin Polonya’da gerçekleşeceğini ifade etti.

 

 

 

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bir Cevap Yazın