20.04.2024 - Beydağı Haber Ajansı Malatya Haberleri

Yavaş sezaryen yöntemi hakkında merak edilenler

Yavaş sezaryen yöntemi hakkında merak edilenler

“Yavaş sezaryen yöntemi, son yıllarda artan sezaryen oranları nedeniyle 2008 yılında ilk defa İngiltere’de üzerinde çalışılmış bir konu” diyen Kadın Hastalıkları, Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Prof. Dr. Cem Fıçıcıoğlu, şöyle devam etti:

“Buradaki mantık aslında sezaryen sırasında gerek anne adayının gerekse baba adayının doğuma iştiraklerinde eksiklik olması ve dolayısıyla bebeğin çok hızlı bir şekilde çıkartılıp hemen çocuk doktoruna verilip resüsitasyon yapılması sırasındaki gecikmeler, anne ile olan temasın gecikmesi gibi sakıncalar olduğu durumlarda bunları nasıl normal doğuma benzer bir taklit yapabiliriz düşüncesiyle bir çalışma dizayn edilmiş. Bu da yavaş sezaryen olarak adlandırılmış.”

Prof. Dr. Cem Fıçıcıoğlu, “Buradaki amaç çocuğun anne karnından insüsyon yani gereken açıklık yapıldıktan sonra rahim içerisinde kendiliğinden ciltten çıkması anının beklenmesi ve çocuk ağlamaya başladığında da hemen başın alınarak ufak bir temizlik sonrasında annenin göğsüne bırakılması ve burada anne ve babanın yakın temasının sağlanmasıdır” ifadelerini kullandı.

Yavaş sezaryen yöntemi hakkında merak edilenler – İZLE:

Kadinvekadin.net özel haberidir.

KAYNAK : http://www.kadinvekadin.net/yavas_sezaryen_yontemi_hakkinda_merak_edilenler.html

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bir Cevap Yazın