29.03.2024 - Beydağı Haber Ajansı Malatya Haberleri

Yaz ayları için ayak bakım önerileri

Yaz ayları için ayak bakım önerileri

Kışın çorapların ve kalın ayakkabıların arasında kelimenin tam anlamıyla gün yüzü görmeyen ayaklar için yaz demek; rahatlamak demek. Güzel sandaletleri ve terlikleri gönül rahatlığıyla giyebilmeniz için ayaklarınızı kışın kasvetinden kurtarmanın zamanı geldi bile.

İşte yaz ayları için ayak bakım önerileri…

Ayaklarınızı nemli bırakmayın

Öncelikle ayaklarınızı muhakkak her gün ılık su ile yıkayıp, köpükleyip soğuk suyla durulamayı ihmal etmeyin. Ayaklarınızı yıkadıktan sonra parmak aralarınız dahil bütün ayağınızı bir havlu ile iyice kuruladığınızdan emin olun. Ayaklarınızı nemli bırakmanız mantar oluşumuna neden olur.

Ölü derilerden kurtulun

İlk hedefimiz kışın ayaklarımızda biriken ölü derilerden kurtulmak. Bunun için iki yemek kaşığı zeytinyağı ya da Hindistan cevizi yağının içine bir tatlı kaşığı esmer şeker koyup karıştırın. Bu karışımı haftada bir kez peeling olarak uygularsanız ayaklarınız ölü derilerinden kurtulacak ve nefes alacaktır.

Ayak banyosunu ihmal etmeyin

Diğer bir yöntem ise ayaklarınız için hazırlayacağınız bir arındırıcı ayak banyosu. Ayaklarınızı yıkayacağınız kabın yarısına kadar ılık su koyun, içine 1 su bardağı mentollü ağız çalkalama suyu ve yarım su bardağı elma sirkesi ekleyin. Ayaklarınızı 10 dakika içinde bekletin ve durulayın, ölü derilerinizden nasıl kurtulduğunuza inanamayacaksınız. Bu yöntem mantar ve kötü ayak kokusu ile savaşmaya da birebir.

Ponza taşı edinin

Kuru ve çatlak topuklar en büyük düşmanımız. Bir ponza taşı edinin! Banyoda ılık suyun altında özellikle topuklarınıza ponza taşı ile çok da kibar olmadan masaj yapabilirsiniz. Banyodan sonra ayaklarınızı muhakkak iyice kurutun ve nemlendirin. Nemlendiricinizin parmak aralarınıza girmemesine özen gösterin! Mantar riskini arttırmak istemezsiniz.

Tırnaklarınızı beyazlatın

Eğer tırnaklarınız soğan kabuğu rengine döndüyse bir karbonat ve bir diş fırçası ile tırnaklarınızı beyazlatabilirsiniz.

Kötü kokulardan kurtulun

Sıcak yaz günlerinde günün yorgunluğunu atmanın en kolay yolu güzel bir ayak banyosudur. Ilık bir suya 10 damla lavanta yağı koyun ve ayaklarınızı içine koyup dinlenmenize bakın. Lavanta yağı ayaklarınızı rahatlatırken, kötü kokudan eser kalmayacaktır.

Tırnak bakımınızı ihmal etmeyin

Pedikür yaparken tırnak etlerinizi kesmeyin, Önce ılık suda ayaklarınızı 10 dakika bekletin, daha sonra tırnak etlerinizi portakal çubuğu yardımı ile itin ve en son tırnaklarınızın kenarlarına peeling uygulayın. Tırnak etlerinizi kesmeniz tırnaklarınızın iltihaplanmasına ve mikrop kapmasına neden olabilir.

Ayaklarınızı renklendirin

Ayak bakımınızın sonunda ayaklarınıza renkli ojeler sürün. Ojenin kalıcılığını arttırmak için kalıcılığı arttırıcı bir top coat kullanabilir, artık sandalet ve terliklerinizi gönül rahatlığıyla giyebilirsiniz.

KAYNAK : http://www.kadinvekadin.net/yaz_aylari_icin_ayak_bakim_onerileri.html

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bir Cevap Yazın