18.04.2024 - Beydağı Haber Ajansı Malatya Haberleri

Yazıhan İlçesi Çavuş Mahallesi İçme Suyuna Kavuşuyor

Yazıhan İlçesi Çavuş Mahallesi İçme Suyuna Kavuşuyor

ÇAVUŞ MAHALLESİ  İÇMESUYUNA KAVUŞUYOR

Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, Malatya genelinde içmesuyu, kanalizasyon ve yağmursuyu drenaj alt yapı çalışmalarına devam ediyor. Çalışmalar kapsamında Yazıhan İlçesi Çavuş Mahallesi’nin içmesuyu sorunu giderilecek.

Muhtar Dönmez: Dilekçelerimiz Karşılıksız Kalmıyor

Mahalleye yapılan çalışmalar hakkında bilgiler veren Yazıhan İlçesi Çavuş Mahalle Muhtarı Mehmet Dönmez, Malatya’nın büyükşehir olmasının ardından tüm taleplerinin karşılık bulduğunu ifade ederek, “Mahallemizin içmesuyu sıkıntısı vardı. 2014 yılındı bir dilekçe ile MASKİ Genel Müdürlüğü’ne müracaat ettim. Ekipler en kısa süre içinde gelerek gereken etütleri yaptılar. Yeni sondaj vurularak su bulundu. Bulunan suyun mahallemize gelmesi için gerekli girişimlerimizi yaptık. Proje hazırlandı ve ihalesi yapıldı. 12.000 metre içmesuyu hattı döşeme çalışması yapıldı. Sularımızın evlerimize verilmesi için su deposu yapımı ve abone bağlantısı çalışmaları devam ediyor. Malatya’nın büyükşehir olmasının ardından hizmet daha çabuk geliyor. Çok şükür verdiğimiz hiçbir dilekçe karşılıksız kalmadı. En kısa süre içinde hizmetler gelmeye başladı. Yapılan hizmetlerden dolayı başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Çakır, MASKİ Genel Müdürümüz Dr. Özgür Özdemir ve ekiplerine mahallelim adına teşekkür ediyorum” dedi. 

Dr. Özdemir: Vatandaşlarımız Abone Olsunlar

Malatya Büyükşehir Belediyesi MASKİ Genel Müdürü Dr. Özgür Özdemir ise, Malatya’nın her belgesinde çalışmaların devam ettiğini kaydederek, Çavuş Mahallesi için 30 tonluk bir adet su deposu inşaatına başlandığını ve yaklaşık 12.000 metrelik içmesuyu hattının döşendiğini ifade etti. Dr. Özdemir, “İçmesuyu konusunda aciliyet arz eden mahallerimizde çalışmalarımız devam ediyor. Çavuş Mahallesi’nin içmesuyu talebi vardı. Gerekli incelemelerimizin ardından projelendirme çalışması yaptık. İhalenin hemen ardından çalışmalarımıza başladık. Yeni bir sondaj vurarak suyu bulduk. 12.000 metrelik hat döşedik. 30 tonluk bir adet su deposunun inşası devam ediyor. Çalışmalar bittiğinde suyu sisteme vererek abonelimizin kullanımına sunacağız. Çavuş Mahallesi halkından tek ricam en kısa süre içinde abone olsunlar. Abone olunması durumunda resmi anlamda kayıt altında olacakları için bundan sonra hizmetlerimiz daha hızlı olacaktır. Abone olmak isteyen vatandaşlarımız mahalle muhtarına veya Yazıhan Şube şefliğimize başvurmaları gerekmektedir” diye konuştu.  

cavus_mah_malatya_muhtar

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bir Cevap Yazın