19.03.2024 - Beydağı Haber Ajansı Malatya Haberleri

Yediğiniz yemeğe göre kalori yakma yöntemleri

Yediğiniz yemeğe göre kalori yakma yöntemleri

Diyetisyen Emre Uzun, yediğiniz yemeğe göre kalori yakma yöntemlerini açıkladı.

“Su içsem yarıyor”, “Hiçbir şey yemiyorum yine de kilo veremiyorum”, “Küçücük bir parça yedim” gibi bahaneler artık tarih oluyor çünkü yediğiniz her kötü şeyin iyi bir egzersizi var. Koşarak, köpeğinizi gezdirerek, bahçede uğraşarak hatta yüzerek aldığınız kilolara anında engel olabilirsiniz. Hepimizin yaptığı en büyük hatalardan biri de yediğimiz küçük şeylerin kalorisinin de küçük olduğunu sanmamız. Örneğin “küçük bir hamburgerde kaç kalori var ki” diye başlayan kaçamaklar ilerde size kilo, yağ olarak döndüğünde büyük sorunlara yol açabiliyor. Peki ne yapmak gerekiyor? Yediğiniz yiyeceğe göre enerji harcamaya ne dersiniz? Diyetisyen Emre Uzun, yediğinize göre ne yapmanız gerektiğini sizin için anlatıyor. Bakalım bugün size hangi aktivite kalıyor?

Masum görünen kaloriler

Tüm karşı koymalarınıza rağmen sonunda mağlup düştünüz ve küçük bir hamburgerin cezbedici ağına takıldınız. Aldığınız kalori miktarını merak ediyor musunuz? Tam 280 kalori. Peki ne olacak? Yedikleriniz için pişmanlık duygunuz geçtiyse bu durumdan kurtulmak için tam 1 saat 11 dakika bahçeyle uğraşabilirsiniz. Sevdiğiniz çiçekleri ekebilir, belki organik sebze ve meyve bile yetiştirebilirsiniz. Patates sevenlerdenseniz ve “sade kumpirde ne kadar kalori olacak?” diyorsanız 350 kalori almışsınız demektir. Fakat üzülmeyin. Aldığınız kaloriyi oturarak yakmak yerine 60 dakika yani 1 saat boyunca yüzerek hem kilolardan hem de vicdan azabınızdan kurtulabilirsiniz.

Beyaz et özellikle diyet yaparken en çok tercih edilenlerden olsa da soslu tavuk için aynı şeyi söylemek çok mümkün olmuyor. Özellikle kızartılmış tavuk kanatlarının kalorisi 700’e kadar çıkabiliyor. Eğer öğününüzde soslu tavuk tükettiyseniz size kalan 3 saat 41 dakika boyunca köpeğinizi gezdirmek olacaktır. Peki ya şarap keyfiyle yenilen pizza. Böyle bir dost muhabbetine siz de “hayır” diyemiyorsanız. Bir kadeh beyaz şaraptan 160 kalori, orta boy bir pizzadan ise yaklaşık 970 kalori alacaksınız demektir. Bu yediklerinizi ise 2 saat 49 dakika yüzerek ve 42 dakika bahçede uğraşabilirsiniz. Böylece bir nebze de olsa aldığınız kalorileri yakabilirsiniz.

Koşarak yakın!

Sadece spor yaparak kilo vermek isterseniz koşmak en iyi egzersizlerden biridir. Yediğiniz yiyeceğe göre koşunuzu planlayabilirsiniz.

Örneğin;

Küçük boy bir patates kızartması yediğinizde 5.97 kilometre koşmanız gerekiyor. Bir kutu kola içtiğinizde 1.87 kilometre, bir dürüm yediğinizde 11.99 kilometre küçük boy bir hamburger yediğinizde 4.05 kilometre koşmalısınız. Özellikle alkollü içecekler kalori miktarı yüksek olan içeceklerdir. Bunu da unutmamak gerekiyor. Bu yüzden bir şişe bira içtiğinizde 2.88 kilometre,çikolata yediğinizde ise 3.54 kilometre koşmalısınız. Masum içeceklerden biri olan kahveyi içtiğinde ise 0.42 kilometre koşmanız yeterli olacaktır.

Leyditurk.com

KAYNAK :

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bir Cevap Yazın