29.03.2024 - Beydağı Haber Ajansı Malatya Haberleri

Yeni darbenin provasını yaptılar!

Yeni darbenin provasını yaptılar!

Hani nice zamandır, "Güneydoğu'da ayaklanma başlatacaklar"  söylentileri vardı ya…

İşte o ayaklanmayı başlatacak oyun, bundan birkaç gün önce Diyarbakır'da prova edildi. Aslında o gün ülke olarak bir facianın eşiğinden döndük. 

Olanı, olduğu gibi anlatayım en iyisi..

O günün sabahında bomba yüklü araçla yola çıkan canlı bombanın amacı, Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'nün Bağlar ilçesindeki ek binasına ulaştıktan sonra pimi çekmekti.

Ancak beklenmedik bir şey oldu.

Bomba yüklü araç emniyet binasına yakın noktada, bir ticari taksi ile çarpıştı. Maddi hasarlı kaza sonrası kaçmaya çalışan kamyonetin önünü kesen taksici kapıyı açıp 'bomba' diye bağırınca panikleyen terörist emniyete ulaşmadan pimi çekmek zorunda kaldı.

Peki canlı bomba o günün sabahında neden özellikle Bağlar Mahallesi'ndeki emniyet ek hizmet binasını hedef olarak seçti dersiniz?

Çünkü o binada birkaç saat önce gözaltına alınan HDP milletvekilleri Figen Yüksekdağ ile Sırrı Süreyya Önder bulunuyordu. 

Patlamadan birkaç dakika sonra, ayaklanmayı başlatacak dehşet verici senaryo devreye sokuldu.

Routers Haber Ajansı acil koduyla yayınladığı haberinde saldırıyı IŞİD'in gerçekleştirdiğini dünyaya duyurdu. Bazı HDP'lilerle PKK sempatizanları da bu haberi anında sosyal medyada paylaşmaya başladı.

Oysa saldırıyı gerçekleştiren PKK'nın bizzat kendisiydi.

Niyetleri, gözaltında bulunan Figen Yüksekdağ ile Sırrı Süreyya Önder'in de içinde bulunduğu emniyet binasını yerle bir etmek, Yüksekdağ ve Önder'i ortadan kaldırmaktı.

Amaçları ise, "Devlet, IŞİD terör örgütünü kullanarak, sizin oy verdiğiniz milletvekillerini katletti" diyerek halkı ayaklandırmaktı.

Ancak erken davrandılar. 

Canlı bombanın emniyet binasına yaklaşamadığından habersizdiler. 
Olaydan hemen sonra saldırıyı gerçekleştiren TAK isimli terör örgütü mensuplarının telsiz konuşmaları yayınlanınca, kurdukları tuzak ayaklarına dolandı.

Şimdilik…

Bu saldırı Güneydoğu'da bundan sonra yaşanacakların sinyalini veriyor aslında. Görünen o ki terör örgütü PKK, HDP'li milletvekillerine yönelik saldırılar yaparak Türkiye'yi köşeye sıkıştırmaya çalışacak.

YAZININ DEVAMI 

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bir Cevap Yazın