29.03.2024 - Beydağı Haber Ajansı Malatya Haberleri

‘Yeni Malatyaspor’da Geçmişi Bırakıp Geleceğe Bakmalıyız’

‘Yeni Malatyaspor’da Geçmişi Bırakıp Geleceğe Bakmalıyız’

‘Yeni Malatyaspor’da Geçmişi Bırakıp Geleceğe Bakmalıyız’

Yeni Malatyaspor’un süper ligden düşüşünü değerlendiren Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Vahap Güner ve Derebeyleri Taraftarlar Derneği Başkanı Ender Kaya “Olan olmuş artık geçmişi tartışmanın fazla bir alemi yok. Bundan sonraya bakarak Malatyaspor’u öncelikler 1. Ligde tutmak ve yukarı çıkartmak en büyük hedefimiz olmalıdır” dediler.

Malatyaspor Derebeyleri Taraftarlar Derneği Başkanı Ender Kaya ile dernek yönetimi ve taraftarlardan Malatya Gazeteciler Cemiyeti’nde (MGC) basın açıklaması gerçekleştirildi. Açıklamada takım etrafında birleşme çağrısı yapıldı.

 “HER TÜRLÜ ENTRİKA GÖRDÜM”

Başkanlık süresince Yeni Malatyaspor üzerinden her türlü entrikaya sahne olduğuna işaret eden Malatyaspor Derebeyleri Taraftarlar Derneği Başkanı Ender Kaya; “Taraftarlar derneği olarak başkanlık görevimizi 3 yıldır yürütmekteyim. Bu 3 yıllık süreçte bizler ne UEFA şampiyonlukları görebildik, ne o şah sahalı dönemleri görebildik. Zor bir döneme denk geldik. Bu başkanlık süresince tek çıkardığım şudur, hiç görmediğim oyun dalavere, siyaset kalmadı. Her türlü entrikaları gördüm. Şikayet etmek için söylemiyorum ama şehrin gözü sürekli olarak orada olması bir acayibime gitti. İzlemlediğim şu, orası bir Yunan takımı olarak görülüyor. Dışarıya atılmış, yalnızlaştırılmış. Ama bir başarısızlık olsa hemen eleştirmeye hazırlar, destekte yoklar” dedi.

“TETİKÇİ TUTULDU” İDDİASI

Kendisine yönelik olumsuz gelişmelerden bahseden Ender Kaya, bazı iddialarda bulunarak; “Bu süreçte benle ilgili çok entrikalarda yaptılar onu da söyleyeyim. İftira attılar, bazı karanlık güçlerle beni yıpratmaya çalıştılar, tutuklatmaya çalıştılar, tetikçi bile tutmaya çalıştılar. Ama ben hiçbir zaman korkmuyorum. Tek başıma çarşıda geziyorum. Çiğ yememişim ki karnım ağrısın, aptesimden şüphem yok. Bildiğim yoldan devam edeceğim. Benim burada tek amacım, hiçbir siyasi bana mevki makam sözü vermedi, hiç kimse ihale sözü vermedi. Tek bir hedefim var, bu çocukların gözlerinde gördüğüm ışık. Karşılık beklemeden soğukta saatlerce pankart yapmaları, kar temizlemeleri, ceplerinde çorba paraları yokken deplasmanlara gitmeleri. Yani burayı karşılıksız sevmişler. En büyük sevgi bu ve kimsenin yıkmasına müsaade etmeyeceğiz. Tek Paydaları olacak takımlarını destekleyecekler ve Mustafa Kemal Atatürk’ün izinden gidecekler. Devletine vatanına, milletine faydalı bir insan olacaklar. Ben çocukların bu heveslerini gördükçe daha da hırslanıyorum. Beni yıpratmaya çalışıyorlar ama daha da azmediyorum. Yolu doğru olanın yükü de ağır olur. Ama sonu güzel olur. Hikayenin sonu da iyi biteceğine eminim.” dedi.

“DİNAMİKLER BİR ARAYA GELSİN”

Yeni Malatyaspor’u düştü yerden kaldırmak adınad çağrıda bulunan Kaya; “Şehrin bütün dinamikleri odalar, borsalar, STK’lar, bürokrasiler, siyasiler, belediyeler, şehrin ileri gelen iş adamları, Türkiye’de Malatya’nın iyi bir lobisi var. O lobiyi iyi kullanmamız lazım. Dışarıda hoca çıkar ‘kranpon yok’ derse bunun kime zararı var Malatya’ya zararı var. Bura Malatya’nın öz sevdası. Bunu anlamayan insanlar var. Ama elimizde bir fırsat varken bu takıma sahip çıkacağız. Bütün dinamiklere çağrımız Yeni Malatyaspor için odaklanacağız, sahip çıkacağız ve Allah’ın izniyle en iyi yerlere getireceğiz.” Diye konuştu.

“GEÇMİŞE SÜNGER ÇEKİN”

Malatya Gazeteciler Cemiyeti başkanı Vahap Güner ise; “Evet takımlar düşebilir. Malatya olarak gerçekten üzüntülüyüz. Hem Malatyaspor küme düştü, hem de Yeşilyurt belediyespor 3 ligden düştü. Bunun yanında Malatyaspor alt yapısında yetişen bütün futbolcularda emeği olan Muharrem Zeyno hocamızın vefatı da ayrıca bizleri üzmüştür.  Evet takımlar düşebilir ama her düşmede felaket değildir.  Takımlar toparlanır yoluna devam eder.  Elbette özellikle pandemi ve döviz kurunun artışından dolayı süper lig ve 1. Ligdeki bütün takımları büyük bir borç yükü ile karşı karşıya kalmışlardır. Ama bununla ilgili bazı çalışmalara var borçların yapılandırılması gibi. Az önce dinledik, Beşiktaş spor kulübünün borcunun 4 milyar küsur olduğunu ifade ediyorlar. Bütün kulüpler borçlu, Malatyaspor’un da ciddi anlamda bir borcunun olduğu ifade ediliyor. Ama borçlar ödenebilir düzeyde olduktan sonra Malatyaspor konusunda da çok karamsar olmaya gerek yok. Başkanımızın da dediği gibi Malatya’nın bütün kuruları, siyasi partilerin, şehrin dinamiklerinin bir araya gelmesi lazım. Olan olmuş artık geçmişi tartışmanın fazla bir alemi yok. Bundan sonraya bakarak Malatyaspor’u öncelikler 1. Ligde tutmak ve yukarı çıkartmak en büyük hedefimiz olmalıdır. Bundan sonraki çalışmalarımız Malatyaspor’u çökertme değil, Malatyaspor’un bir araya getirilerek birlik olarak yoluna devam etmesi olacaktır.” Şeklinde konuştu.

“ONAYLANIRSA TARİHE KARA LEKE OLUR”

Son olarak MGC Başkan yardımcısı Ali Aladağ ise, “Yiğit düştüğü yerden kalkar. Tüm Malatya bu takımın etrafında kenetlenerek bu takımı layık olduğu yere taşıyacağız. 2021-2022 yıl sezonunda eğer ligler onaylanırsa Türk futboluna kara leke olarak geçer. Bu takım bilerek küme düşürüldü. Ben onaylanacağını sanmıyorum. Yoksa ligler İstanbul ligi oldu. Anadolu’da hangi takım var. İstanbul takımlarıyla lig oynarsanız da bu lig tat vermez. Tekrar ediyorum lig onaylanırsa kaybeden Türkiye futbolu olur.” dedi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bir Cevap Yazın