27.04.2024 - Beydağı Haber Ajansı Malatya Haberleri

Yeniden Refah Partisi Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Bilal Yıldırım, “Malatyalılar, bu kenti yıkanlara ve enkaza çevirenlere yetki vermemeli”

Yeniden Refah Partisi  Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Bilal Yıldırım, “Malatyalılar, bu kenti yıkanlara ve enkaza çevirenlere yetki vermemeli”

Yeniden Refah Partisi Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Bilal Yıldırım, “Malatyalılar, bu kenti yıkanlara ve enkaza çevirenlere, yüzbinlerce Malatyalının evsiz, işyerisiz kalmasına neden olanlara bir daha temsil yetkisi vermemeli. Yeniden Refah Partisi kadroları olarak; Malatya’yı adil ve adaletli bir şekilde kurmak ve yeniden ayağa kaldırmak için göreve talibiz” dedi.

Yeniden Refah Partisi Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Bilal Yıldırım, Valilik yanı Mücelli Caddesi ve yakın çevrede faaliyet gösteren esnafları ziyaret etti.

-“Yerinde dönüşüm ile ilgili çok ciddi sorunlar var”

Bilal Yıldırım, “Esnaflarımızı ziyaret ederek, sorun ve taleplerini dinledik. Esnafımızın faaliyette olduğu bölgelerde yollar ve kaldırımlar çamur içerisinde. Esnaflarımız;  milletvekillerinin kendileri ile dertlenmediklerini ve sorunlarıyla ilgilenmediklerini özellikle şikayet ediyorlar. Yerinde dönüşüm ile ilgili çok ciddi sorunlar var. Hasar tespitleri konusunda önemli sorunlar yaşanıyor. Eğer Yeniden Refah Partisi olarak seçimi kazanırsak, mevcut binaların hasar tespitini büyükşehir olarak üstlenip, tekrardan yaptıracağız.” dedi.

-“Malatya; depreme hazırlıksız, plansız ve kontrolsüz bir imar uygulaması ile karşılaşınca büyük bir yıkım yaşandı”

6 Şubat depremlerinin yıldönümü ile ilgili olarak ise Yeniden Refah Partisi Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Bilal Yıldırım şunları söyledi, “Malatya 6. Şubat depremlerinde büyük ve ağır bir yara aldı. 6 Şubat depremlerinde kaybettiğimiz tüm hemşehrilerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Tüm ülkemize geçmiş olsun. Çok büyük acılar yaşadık. Sadece yerel yönetimi belirleme değil, şu anda Malatya’mızın yeniden kurulması ve planlanması aşamasındayız. Malatya; depreme hazırlıksız, plansız ve kontrolsüz bir imar uygulaması ile karşılaşınca büyük bir yıkım yaşandı. Malatya’da yerel yönetimler son 20 yılda hiçbir şekilde 1. derece deprem bölgesi olduğu düşünülmeden adımlar atılmıştır. Malatya’da sınırsız imar izni veren, plansız şehirleşmenin önünü açan siyasi düşünce, bu şehrin yıkımından birinci derecede sorumludur. Malatyalılar, bu kenti yıkanlara ve enkaza çevirenlere, yüzbinlerce Malatyalının evsiz, işyerisiz kalmasına neden olanlara bir daha temsil yetkisi vermemeli. Yeniden Refah Partisi kadroları olarak; Malatya’yı adil ve adaletli bir şekilde kurmak ve yeniden ayağa kaldırmak için göreve talibiz. Adil Düzen Belediyeciliği Malatya’yı depreme dayanıklı, yaşanabilir, yeşil ve modern bir kent haline getirecektir.”

Yeniden Refah Partisi Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Bilal Yıldırım’ın Açıklamaları

Bilal Yıldırım, esnaf ziyaretlerinde şunları dile getirdi:

  • Esnafın sorunlarını ve taleplerini dinledi.
  • Esnafın faaliyet gösterdiği bölgelerdeki yol ve kaldırımların çamur içerisinde olmasından şikayet etti.
  • Milletvekillerinin esnafın sorunlarıyla ilgilenmediğini savundu.
  • Yerinde dönüşüm ile ilgili ciddi sorunlar olduğunu ve hasar tespitleri konusunda sıkıntılar yaşandığını söyledi.
  • Yeniden Refah Partisi olarak seçimi kazanmaları halinde, mevcut binaların hasar tespitini büyükşehir olarak üstleneceklerini ve tekrardan yaptıracaklarını belirtti.

6 Şubat depremlerinin yıldönümü ile ilgili olarak ise şunları söyledi:

  • Malatya’nın 6 Şubat depremlerinde büyük ve ağır bir yara aldığını ve kaybettikleri tüm hemşehrilerine Allah’tan rahmet dilediğini ifade etti.
  • Malatya’nın depreme hazırlıksız, plansız ve kontrolsüz bir imar uygulaması ile karşılaştığını ve bu nedenle büyük bir yıkım yaşadığını savundu.
  • Son 20 yılda Malatya’da 1. derece deprem bölgesi olduğu düşünülmeden adımlar atıldığını ve sınırsız imar izni veren, plansız şehirleşmenin önünü açan siyasi düşüncenin bu yıkımdan birinci derecede sorumlu olduğunu belirtti.
  • Malatyalıların bu kenti yıkanlara ve enkaza çevirenlere bir daha temsil yetkisi vermemesi gerektiğini savundu.
  • Yeniden Refah Partisi kadroları olarak Malatya’yı adil ve adaletli bir şekilde kurmak ve yeniden ayağa kaldırmak için göreve talip olduklarını söyledi.
  • Adil Düzen Belediyeciliği’nin Malatya’yı depreme dayanıklı, yaşanabilir, yeşil ve modern bir kent haline getireceğini ifade etti.

Bilal Yıldırım’ın açıklamaları Malatya’da yankı uyandırdı. Esnaf ve vatandaşlar Yıldırım’ın sözlerine destek verdi.

Yıldırım’ın açıklamalarından bazı önemli noktalar:

  • Esnafın sorunlarına dikkat çekilmesi
  • Yerinde dönüşümle ilgili sorunların dile getirilmesi
  • Malatya’nın depreme hazırlıksız olduğu vurgulanması
  • Plansız ve kontrolsüz imar uygulamasının eleştirilmesi
  • Yeniden Refah Partisi’nin Malatya için çözüm vaadi

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bir Cevap Yazın