28.03.2024 - Beydağı Haber Ajansı Malatya Haberleri

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar: “Değerlerimizi Özümsemiş Nesillerin Yetişmesi Öğretmenlerimizin Elindedir”

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar: “Değerlerimizi Özümsemiş Nesillerin Yetişmesi Öğretmenlerimizin Elindedir”

BAŞKAN ÇINAR, 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜNÜ TEBRİK ETTİ

“Değerlerimizi Özümsemiş Nesillerin Yetişmesi Öğretmenlerimizin Elindedir”

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “Bir toplumun aydınlık geleceğini eğitimle inşa eden, nesillere bilgiyi, ahlakı, davranış biçimini saygı ve sevgiyle, sabırla nakış gibi işleyen en büyük değerlerimiz öğretmenlerimizdir. “ dedi.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, ‘24 Kasım Öğretmenler Günü’ dolayısıyla yayımladığı kutlama mesajında; gelecek nesillerin yetişmesinde en önemli rolü öğretmenlerin üstlendiğini ifade ederken şunları söyledi; “İlk emri ‘OKU’ olan bir dinin mensupları olan bizler için, öğrenmenin ve öğretmenlerin ayrı bir yeri, ayrı bir önemi bulunmaktadır. Öğretmenlik; sorumluluğu ağır, fedakârlık ve sabır gerektiren, dünyanın en onurlu mesleklerinden biridir.

Eğitimin temel gayesi, taze beyinleri evrensel değerlerin ışığında; üretken, idealist, vatanına ve bayrağına bağlı bireyler olarak yetiştirmektir. Vatanperver, birikimli, bilinçli, milli ve manevi değerlerimizi özümsemiş nesillerin yetişmesi öğretmenlerimizin elindedir.

Tarihin her döneminde öğretmenlerine en üstün değeri veren bir medeniyetin mensupları olarak bizler de bu mukaddes mesleğin saygınlığının korunması için gayret göstermeliyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle; başta Türkiye Cumhuriyeti Devletimizin Kurucusu Başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal etmiş öğretmenlerimizi rahmet ve minnetle anarken, tüm öğretmenlerimizin ve eğitim camiamızın öğretmenler gününü en kalbi duygularımla kutlar, başarılar ve mutluluklar dilerim” dedi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bir Cevap Yazın