28.03.2024 - Beydağı Haber Ajansı Malatya Haberleri

Yollar Güvenli Hale Geliyor

Yollar Güvenli Hale Geliyor

Büyükşehir yollarda levhalama çalışması yapıyor

Malatya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’nın kent genelinde araç trafiğinin daha rahat sağlanabilmesi için geçtiğimiz aylarda başladığı levhalama çalışmaları yoğun bir şekilde sürüyor.

Geçtiğimiz yıl başlanılan çalışmalar kapsamında bugüne kadar Yeşilyurt, Battalgazi, Yazıhan, Arapgir ve Arguvan ilçelerinde levhalama çalışmaları büyük oranda tamamlandı.

Kırsal bölge yollarında trafik yön levhalarının bulunmaması, var olanların ise çok yıpranmış olmasına kayıtsız kalmayan Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Dairesi Başkanlığı, önemli bir eksiği gidermeye başladı.

Özellikle ilçelerde bulunan grup yollarında trafik akışını düzenleyecek gerekli levhalamalarla birlikte, hangi mahalleye hangi yoldan gidileceğini sağlayacak yönlendirme levhalarının konulması aynı zamanda milli ekonomiye de önemli katkılar sağlıyor. Yanlış yollara sapmayı engelleyecek, yanlış manevra ve telafisi olmayan hataları aza indirecek levhalama çalışmaları, kırsal bölgelerde yaşayan vatandaşların da takdirini topluyor.

Malatya’nın Büyükşehir Belediyesi statüsünü almasıyla birlikte kırsal bölgelere hizmetin gelmeye başladığını ifade eden Şahnahan Mahalle Muhtarı Mehmet Şimşek, “İçmesuyu, kanalizasyon ve yol konularında Büyükşehir Belediyesi önemli hizmetler yaptı, yapmaya da devam ediyor. Malatya’ya uzak mahallelerin baş ağrıtacak sorunlarından biri de trafik ve isim levhalarının bulunmamasıydı. Sağolsun Büyükşehir Belediyemiz bu eksiklikleri gideriyor. Bu levhalar araçların daha güvenli yollarda gitmesini sağladığı gibi adres bulma sorununun da önüne geçecek. Daha düne kadar mahallemize daha önce gelmemiş olan birisine telefonda saatlerce nokta verir, yer tarifi yapardık. Durum bu kadar kötüydü. Şimdi bunlar yaşanmayacak. Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Çakır nezdinde çalışan herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

 

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bir Cevap Yazın