28.03.2024 - Beydağı Haber Ajansı Malatya Haberleri

Yönetmenliğini Malatyalı Suat Ay’ın üstlendiği “Arafta Kalanlar Damascus Kılıcı” Kurgu Film projesi için cast çalışmalarına başladı.

Yönetmenliğini Malatyalı Suat Ay’ın üstlendiği “Arafta Kalanlar Damascus Kılıcı” Kurgu Film projesi için cast çalışmalarına başladı.

Senaryo ve Yapımcılığını Abdulhakim BÖLÜKBAŞI’ nın üstlendiği film projesi başta Türkiye’ de Malatya olmak üzere beş şehirde ve aralarında  Vatikan dahil beş ülkede  çekilecekleri dile getirdi. Yönetmenliğini Malatyalı Suat Ay’ın üstlendiği “Arafta Kalanlar Damascus Kılıcı” Kurgu Film projesi için cast çalışmalarına başladı.

Film hakkında açıklamada bulunan Yapımcı BÖLÜKBAŞI “ Projemizi destekleyen ve ortaklaşa yürüttüğümüz Battalgazi Esnaf Sanatkârlar Odası Başkanı Adil CULHA’ nın desteği ile biz bu yola çıktık. Başta Ülkemizde Kültür ve Turizm Bakanlığından gerekli belgeleri aldık. Bunun yanı sıra çekim yapacağımız valiliklerden ve kaymakamlıklardan izinleri aldık. Vatikan’da dâhil birçok ülkede araştırmalarımızı tamamladık. Dünyaca ünlü oyuncularla görüşmelerimizi bitirdik. Gerek Malatya gerekse Türkiyemizin tanıtımına destek olacak filmimizin projesine en kısa sürede başlayacağız bu anlamda Malatyalı bürokratlarımıza da katkılarından dolayı sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.

Proje kapsamında AK Parti Malatya Milletvekili Av. Bülent TÜFEKÇİ ile bir araya gelerek proje dosyasını sunan Yapımcı Abdulhakim BÖLÜKBAŞI “Yaklaşık 2 yıllık bir emeğin karşılığı olan “Arafta Kalanlar Damascus Kılıcı” projesi ile alakalı olarak Bakanlığı döneminde bizlerden gerek argümanlar yönünden gerekse projeye desteklerini esirgemeyen dönemin Sayın Bakanı Bülent TÜFENKÇİ’ ye teşekkürlerimizi sunuyorum” dedi.

Projenin Kurumsal İletişim Direktörü Ahmet DOĞAN ise “çok yönlü bir proje ile hemşehrilerimizin karşısına çıkacağız. Hz. İsa dönemine ışık tutacağız. Eski ve tarihi kültür etkileşimlerini ve ilimizin kültürü örf ananelerimizi Dünya’ ya tanıtmak,

ve bunun kazanımları sonucu Malatya ilimizin aslında kendini aşan bir Kültüre sahip olduğunu; bir Dünya Kenti ve Bir Kültür Başkenti olduğunu ispatlamak, Bölgemizde bulunan 5000 yıllık tarihe sahip olan Arslantepe Höyüğü aday adayı olduğu UNESCO Dünya Kültürel ve Doğal Mirasının Korumasına da dâhil olmasını sağlamak, Hz. İsa Efendimiz yüz yıllar öncesinde Kültür başkenti olarak görüp bundan asırlar önce ziyaret etmesinin sebepsiz olmadığını Dünyaya duyurmak bu sayede kent ekonomisine sinemanın tanıtım gücüyle Turist çekmek ve şehrin ekonomisini canlandırmak istiyoruz. Araştırmalarımız bizlere birçok olayı aydınlatma noktasında bizlere ilham kaynağı oldu.

Vatikan’dan başlayacak yolculuğumuz, Italya, Amerika, Fransa, Azerbaycan ve Çin olmak üzere dünyanın 4 bir yanına götürdüğümüz olaylar zinciri ile bu olayları uluslararası deneyimi olan çok kaliteli isimlerde yer olacak. Projemizin Halkla İlişkiler sorumluları olarak Istanbul’ da Alican ŞAHİN ve Ramazan ERİMEZ Malatya’ da  Berkman DULCAN ve Ahmet KESKİN  bizimle beraber faaliyet yürütecek.” dedi.

AK Parti Malatya Milletvekili Av. Bülent TÜFENKÇİ ise Projeyi en başından beri takip ettiğini belirterek, Üzerlerine düşen ne var ise yapmaktan kaçınmayacaklarını bu anlamda; Türkiye ve Malatya’nın Uluslararası arenada tanıtılmasının önemli bir olay olduğunu vurguladı. Sinema Malatya ilimize Turist gelmesini arttıracak olan bir platformdur. Biz bu projenin gerçekleşmesi ile esnafımız ticari kazançlarını artıracakları arzu ediyoruz.” dedi

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bir Cevap Yazın