20.06.2024 - Beydağı Haber Ajansı Malatya Haberleri

Başkan Sadıkoğlu, KOSGEB Deprem Kredilerinin Ödenmemesi İşletmeleri Büyük Bir Mağduriyete Uğratıyor

Başkan Sadıkoğlu, KOSGEB Deprem Kredilerinin Ödenmemesi İşletmeleri Büyük Bir Mağduriyete Uğratıyor

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, 6 Şubat depreminde ağır hasar gören işletmelerin onaylanan KOSGEB deprem kredilerinin 6 aydır ödenmemesi nedeniyle büyük bir mağduriyet yaşadığını vurgulayarak, acil ödeme çağrısı yaptı.

Sadıkoğlu, depremin yaralarını sarmaya çalışan işletmelerin en büyük ihtiyacının finansal kaynaklar olduğunu belirterek, KOSGEB’in 2023 Aralık ayında onayladığı deprem kredilerinin hala ödenmemiş olmasının işletmeleri zor durumda bıraktığını ifade etti.

“Depremden etkilenen 11 ilimiz için başlatılan Deprem Sonrası Mikro, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelerin Canlanması Destek Programı kapsamında, bir yıl ödemesiz ve 24 ayda ödenecek faizsiz kredi için yapılan başvurular onaylandı ancak 6 aydır ödemeler yapılmadı,” diyen Sadıkoğlu, bu durumun işletmelerin finansal açıdan giderek daha kötüye gitmesine yol açtığını belirtti.

Başkan Sadıkoğlu, “Onaylanan kredi miktarları ödenmediği her gün enflasyon karşısında değer kaybetmekte ve işletmelerin toparlanma çabalarını engellemektedir. Birçok üyemiz, bu krediye güvenerek mal alımları yaptı, işletmesini tadilat ettirdi. Şimdi ise krediyi alamadıkları için büyük zorluklarla karşı karşıyalar,” şeklinde konuştu.

Sadıkoğlu, KOSGEB’e, depremden etkilenen işletmelerin acil finansal desteğe ihtiyaç duyduğunu ve bu kredinin ödenmesinin hayati önem taşıdığını hatırlatarak, en kısa sürede ödemelerin yapılmasını talep etti. “Bu kredi, depremzede işletmelerin yeniden ayağa kalkmaları için olmazsa olmaz bir destektir,” dedi.

MTSO Başkanı, KOSGEB Başkanı Ahmet Serdar İbrahimcioğlu ve ilgili yetkililere seslenerek, “Kurban Bayramı öncesi kredi ödemelerinin yapılmasını rica ediyorum. Zira ticaretini ve istihdamını sürdürebilmek için birçok üyemiz KGF kefaletiyle kullandığı kredilerde değişken faiz sebebiyle büyük mağduriyetler yaşıyor. Benzer mağduriyetlerin yaşanmaması adına onaylanan KOSGEB deprem kredilerinin bir an evvel firmalarımızın hesaplarına aktarılmasını bekliyoruz,” şeklinde sözlerini tamamladı.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bir Cevap Yazın