20.06.2024 - Beydağı Haber Ajansı Malatya Haberleri

CHP Malatya Milletvekili Ağbaba TBMM’de Malatyalı Depremzedelerin Sorunlarını Dile Getirdi

CHP Malatya Milletvekili Ağbaba TBMM’de Malatyalı Depremzedelerin Sorunlarını Dile Getirdi

CHP Malatya Milletvekili TBMM’de Depremzedelerin Sorunlarını Dile Getirdi

TBMM Genel Kurulunda yaptığı konuşmada, 6 Şubat depremlerinin üzerinden uzun bir süre geçmesine rağmen Malatya’da yaşanan sorunlara dikkat çekti. Milletvekili, özellikle konut teslimleri, esnafın mağduriyeti ve şehrin geleceği konusunda endişelerini dile getirdi.

Konuşmasında, Malatya’da 103 bin 19 konut inşa edileceği planlanmasına rağmen, sadece 7881 konutun teslim edilebildiğini ve bunun da büyük bir belirsizlik yarattığını vurguladı. Depremzedelerin hala sıcak yuvalarına kavuşamadığına işaret eden milletvekili, “16 aydır evleri yıkılmayan, yerine ev yapılamayan, şehrin merkezini inşa edemeyen bir yönetim anlayışı var” dedi.

Ayrıca esnafın da 16 aydır iş yerlerinin yapılmasını ve yeniden iş hayatına dönebilmeyi beklediğini belirterek, “Malatya’da depremden perişan olmuş esnaf, yok sayıldığını düşünüyor. 16 ayın sonunda hala kira yardımı, taşıma parası ve eşya yardımı alamayan vatandaşlarımız var. Hala kanalizasyon ve içme suyu sorunu devam ediyor.” şeklinde konuştu.

Milletvekili, Malatya Valisinin geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada yıkımların Ocak ayı sonu itibariyle durdurulduğunu, ihalelerin yapıldığını ve yıkım oranının %87 olduğunu belirttiğini hatırlattı. Ancak, “Depremin üzerinden 1 yıl 4 ay geçmiş olmasına rağmen Malatya’da hala yıkım bekleyen binlerce ev var. Yıkımın ihalesi yapılmıyor, yıkımlar da yapılmıyor. Yapılan ihalelerin akıbeti de belirsiz. Ortada yeni ihale yok. 33 bin üzerinde konutun ihalesi hala planlanıyor.” şeklinde sözlerini sürdürdü.

Yapılan ihalelerde Malatya’daki firmaların dışarıda bırakıldığına dikkat çeken milletvekili, “Maalesef Malatya dışındaki firmalara çağrılarak veriliyor. Bu durum Malatyalı esnafın da yok sayıldığını gösteriyor” ifadelerini kullandı.

Konuşmasını, “Malatya, dört ilin başında şehir merkezi yok olan en önemli ilimiz ama maalesef konut teslimi sırasında beşinci sırada. Malatyalıların sorunlarına çözüm üretilmesi gerekiyor. Şehir merkezi sorunumuzu çözmek için acil bir adım atılması gerekiyor.” diyerek sonlandırdı.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bir Cevap Yazın