15.05.2024 - Beydağı Haber Ajansı Malatya Haberleri

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sadıkoğlu, Rezerv Alan Uygulamasına Tepkili

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sadıkoğlu, Rezerv Alan Uygulamasına Tepkili

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, deprem sonrası belirlenen rezerv alan uygulamasının belirsizliği artırdığını ve vatandaşlarda kaygı yarattığını ifade etti.

Sadıkoğlu, MTSO Nisan Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, rezerv alanların belirlenmesi sürecinde istişare eksikliğine dikkat çekti. Mülkiyet haklarının yok sayılması endişesi, sağlam ve az hasarlı yapıların yıkımı, ev ve işyerlerini kaybeden vatandaşların mağduriyetleri ve belirsizliklerin yarattığı kaosu eleştirdi.

Başkan Sadıkoğlu’nun açıklamalarından öne çıkanlar:

Belirsizlik ve Kaygı: Rezerv alan uygulamasının nasıl işleyeceğine dair açık ve anlaşılır bilgilerin eksikliği vatandaşlarda kaygı yaratıyor.

Yeni Sanayi Sitesi Esnafı Çaresiz: Az ve orta hasarlı işyerleri yıkım kararı alan Yeni Sanayi Sitesi esnafı, nereye gideceği ve işlerini nasıl sürdüreceği konusunda çaresiz durumda.

Mülkiyet Hakları Endişesi: Sağlam veya hafif hasarlı binaların yıkılıp yıkılmayacağı, aynı yerde mi yapılacağı, metrekare kaybı olup olmayacağı ve ek maliyetler gibi sorulara cevap bekleniyor.
Sadıkoğlu, yetkililerden şeffaf bir iletişim kurarak mağduriyetlerin önüne geçilmesini ve vatandaşların sorularına acil cevap verilmesini talep etti.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bir Cevap Yazın