20.06.2024 - Beydağı Haber Ajansı Malatya Haberleri

“Malatya’nın Hakkı Savunulacak!”: Veli Ağbaba, Muhtarlarla Bir Araya Geldi

“Malatya’nın Hakkı Savunulacak!”: Veli Ağbaba, Muhtarlarla Bir Araya Geldi

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, 6 Şubat depreminin ardından şehrin sorunlarını ve geleceğini görüşmek üzere Türkiye Muhtarlar Derneği Malatya Şubesini ziyaret etti. Deprem sonrası yürütülen çalışmaları ve Malatya’nın geleceğine dair endişelerini dile getiren Ağbaba, muhtarlara “Malatya’nın hakkını savunmaya devam edeceğiz” mesajını verdi.

Ağbaba, depremden etkilenen vatandaşlara verdiği destekleri hatırlatarak, “Depremin 3. gününden itibaren Malatya’da çalışmaya başladık. Ekibimizle birlikte ihtiyaçları tespit ettik ve İstanbul Kadıköy Belediyesi’nden destek alarak 4 mahallede aşevi kurduk. Binlerce kişiye aylarca yemek dağıttık. Ayrıca 98 çadırden oluşan çadırkent kurduk. Muhtarlarımızdan gelen tüm yardım taleplerine cevap verdik” dedi.

Deprem sonrası yaşanan belirsizlikleri eleştiren Ağbaba, “Malatya’da rezerv alanı belirsizliği, yerinde dönüşüm belirsizliği, orta hasar belirsizliği devam ediyor. Şehrin önümüzdeki dönem yapılanmasında şehirden çok kendi çıkarları düşünülen güç grupları var. Bakanlar burada sözler veriyor, gidince o sözler unutuluyor veya değişiyor. Şehir daha doğru yapılandırılabilirdi. Önümüzdeki 100-200 yılı planlanabilirdi, ama maalesef şehir ranta teslim edilmiş durumda. Bizim dışımızda ses çıkaran yok. Ne odalar, siyasi partiler, ne STK’lar maalesef şehrin önümüzdeki süreçte imar planlarında bir yere varabilmiş değil. Şehir adeta ranta teslim edilmiş durumda. Herkesin ortak bir şekilde şehrin çıkarı için çaba göstermesi lazım” ifadelerini kullandı.

Yeni Caminin bahçesine yapılan yeni cami inşaatını eleştiren Ağbaba, “Şehirdeki bazı ayıplar, oluşturulmak istenen rantlar camiyle kapattırılamaz. Kimse ses çıkarmasa bile ben ses çıkarmaya devam edeceğim. Sahipsiz Malatya bu. Meclise çıkıp depremle ilgili konuşma yapıyorum, saldırıyorlar. TOKİ konutları yapılıyor, alt yapısı yok, camisi yok, okulu yok. Rezerv alan yapılıyor, planları gizliyorlar. Mecliste Malatya’nın hakkını savunmaya devam edeceğiz. Biz seçilemedik diye Malatya’yı bırakmış değiliz. Seçim sabahından itibaren çalışmaya devam ettik. Seçimi kazananlar iftar çadırlarını kaldırırken biz farklı mahallelerde Arife günü akşamına kadar iftar dağıtmaya devam ettik” dedi.

Ağbaba, 19 Mayıs kutlamalarının ve kadın dinlenme evleri projesinin önemine değinerek, “Malatya’yı turizm merkezi yapmamız gerekiyor. Kayısı festivali yapılacak, Veli Ağbaba’dan sanatçı desteği isteniyorsa Veli Ağbaba’nın başı gözü üstüne.” şeklinde konuştu.

Ağbaba’nın ziyaretinde, Türkiye Muhtarlar Derneği Malatya Şube Başkanı Hüseyin Başıbüyük de, Ağbaba’nın deprem sonrası gösterdiği özverili çalışmalar için teşekkür etti.

## Muhtarların Desteği

Ziyaret sırasında, muhtarlar da Ağbaba’ya desteklerini ifade ederek, deprem sonrası yaşanan sorunları ve çözüm önerilerini paylaştılar. Muhtarlar, Ağbaba’nın Malatya’nın sorunlarına duyarsız olmadığını ve şehir için çalıştığını belirterek, kendisine olan güvenlerini dile getirdiler.

Ağbaba’nın ziyareti, Malatya’da deprem sonrası yaşanan sorunların çözümüne yönelik bir umut ışığı olarak değerlendirildi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bir Cevap Yazın