17.05.2024 - Beydağı Haber Ajansı Malatya Haberleri

Milliyetçi Hareket Partisi Malatya İl Başkanı Gökhan Gök’ün 3 Mayıs Milliyetçiler Günü Mesajı

Milliyetçi Hareket Partisi Malatya İl Başkanı Gökhan Gök’ün 3 Mayıs Milliyetçiler Günü Mesajı

3 Mayıs 1944: Zulme Karşı Onurlu Bir Duruşun 80. Yılında Türk Milliyetçiliğinin Önemi Vurgulandı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Malatya İl Başkanı Gökhan Gök, 3 Mayıs Milliyetçiler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Mesajında, 3 Mayıs 1944 tarihinde yaşananların Türk milliyetçiliği tarihinde önemli bir dönüm noktası olduğunu belirten Gök, merhum Başbuğ Alparslan Türkeş ve dava arkadaşlarının milli değerlere karşı yapılan saldırılara karşı verdikleri onurlu mücadelenin önemine vurgu yaptı.
Gök, mesajında şu ifadelere yer verdi:
“3 Mayıs 1944, Türk milletinin maddi ve manevi varlığına kast eden odaklara karşı, merhum Başbuğumuz Alparslan Türkeş Bey’in de aralarında bulunduğu 23 şuurlu milliyetçinin tarihi bir duruş sergilediği ve unutulmayacak bir ders verdiği mühim bir gündür. Milliyetçi gençlerin haksızlığı kabullenmeyen ve zulme eğilmeyen soylu tavırları, gıpta edilecek ve asla unutulmayacak bir mücadele onurunu belgelemiştir.”
“3 Mayıs, Türk milliyetçilerine reva görülen cefa dolu bir dönemin miladıdır. Aynı zamanda milliyetçiliğin siyasallaşma yolunda güçlü bir adımı, sivil ve demokratik bir itirazıdır. Bu nedenle iyi anlaşılması ve anlatılması gereken tarihi bir an olup, işkence ve zulümlerle pes etmeyen dava insanlarının itibar günüdür.”
Gök, Türk milliyetçilerinin geçmişten aldıkları güç ve asla taviz vermeyecekleri ilkeleriyle hayatın her alanında varlıklarını sürdürdüklerini belirterek, “Milletimizin rızası olmadan yapılacak her türlü gayri meşru müdahaleye dün olduğu gibi bugün de ve hatta yarın da cesaretle karşı durmaya devam edeceğiz. Vatan, millet ve bayrağa dil uzatılmasına müsade etmeyecek, şühedanın kutsiyetini ebediyete değin anlatacak, temel değerlerimizin ekseninde yepyeni nesiller yetiştireceğiz.” dedi.
Mesajının sonunda, 3 Mayıs 1944’ün 80. yıl dönümünde, milliyetçi mücadeleye gönül vermiş tüm kahramanları, şehitleri rahmet, minnet ve hürmetle andığını ifade eden Gök, kutlu sancağı emanet alanların, büyüklerinin yolundan bir an olsun ayrılmadan yürümeye devam edeceğini vurguladı.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bir Cevap Yazın