20.06.2024 - Beydağı Haber Ajansı Malatya Haberleri

“Yerli ve Milli” İktidarın Çiftçiye Yaptığı Zalimce Sömürü: Bir Damla Ter, Bir Dağ Borç!

“Yerli ve Milli” İktidarın Çiftçiye Yaptığı Zalimce Sömürü: Bir Damla Ter, Bir Dağ Borç!

CHP Milletvekili Veli Ağbaba’dan Çarpıcı Tespitler!

Son yıllarda çiftçimizin yaşadığı zorluklar, artık dayanılmaz bir hal aldı. “Yerli ve Milli” diye övündükleri iktidar, çiftçiyi adeta “sömürünün kurbanı” haline getirdi. TMO’nun yaptığı 25 kuruşluk arpa, 1 liralık buğday zammı, çiftçinin cebine değil, sadece kağıt üzerindeki rakamlar üzerinde kaldı.

Bir yanda mazotun 20 liradan 43 liraya fırlaması, diğer yanda gübre fiyatlarının %150 artmasıyla çiftçinin üretim maliyetleri katbekat arttı. Bu zamlar, çiftçimizin emeklerinin karşılığını alamamasına ve ürünlerini zararla satmasına yol açtı.

Çiftçi, emeklerinin karşılığını almadan, ürününü satmadan, borçla boğuşuyor! “Yerli ve Milli” iktidarın çiftçiye verdiği tek şey, umutsuzluk ve geleceksizlik!

Veli Ağbaba, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Çiftçi, bu ülkenin temel taşlarından biridir. Ülkenin geleceği için olmazsa olmazdır. Ancak iktidar, çiftçimizi unutmuş, sıkıntılarını görmezden gelmiştir. Çiftçinin sesini duymak, onların sorunlarına çözüm bulmak gerekmektedir. Bu iktidar, çiftçinin sesini duymadığı sürece, bu ülkenin geleceği karanlıktır.”

Ağbaba, çiftçinin sorunlarına çözüm bulunması için iktidara acil çağrıda bulundu. “Çiftçimizi kurtarın!” diye seslenen Ağbaba, “Mazot ve gübre fiyatlarındaki fahiş artış durdurulmalı, çiftçi destek politikaları uygulanmalı, TMO gerçek bir destek kuruluşu olarak çiftçiye hizmet etmelidir.” dedi.

CHP, çiftçinin yanında olmaya devam edeceğini vurgularken, bu zalim iktidarın çiftçiyi sömürüsüne son verilmesini talep ediyor!

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bir Cevap Yazın