29.03.2024 - Beydağı Haber Ajansı Malatya Haberleri

1.Uluslararası İletişim ve Yönetim Bilimleri Kongresi Malatya’da Devam Ediyor

1.Uluslararası İletişim ve Yönetim Bilimleri Kongresi Malatya’da Devam Ediyor
  1. Uluslararası İletişim ve Yönetim Bilimleri Kongresi Malatya’da Devam Ediyor

Vali Aydın Baruş, İnönü Üniversitesi Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen 1. Uluslararası İletişim ve Yönetim Bilimleri Kongresine Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

 

Vali Aydın Baruş, Büyük Şehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, İstanbul Aydın Üniversitesinden Prof. Dr. Eyüp Günay İsbir, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesinden Prof. Dr. Yakup Bulut, Bursa Uludağ Üniversitesinden Prof. Dr. Bekir Parlak’ın panelist olarak da yer aldığı konferans da “Geçmiş yıllardan günümüze yöneticilerle yönetilenler arasındaki iletişim ve ilişkilerin önemine değinen Vali Baruş:

“İletişim, yönetiminin en önemli unsurudur”

“Cimer projesi; yönetilenlerin yöneticilere ulaşması sesini duyurması anlamında önemli bir kolaylıktır. Belki dünyanın hiçbir yerinde bu kadar etkin kullanılan ve yönetilenlerin sorunlarına yöneticilerin eğilmek zorunda olduğu başka bir sistem yoktur. Demokratik yönetim açısından gerçekten büyük bir şanstır.

Diğer taraftan yine Valilik ve Kaymakamlıklarda hizmet sunan Açık Kapı uygulaması var. Bu Açık Kapılardan bütün vatandaşlarımız gelip sorunlarını anlatıp çözüm bulunması noktasında güzel uygulamalardır.

 Belediyelerimizin de Beyaz Masa uygulamaları var. Bu beyaz masadan da vatandaşlarımız günlük yaşantısına ve belediye hizmetlerine ilişkin bir takım sorunlarını rahat bir şekilde ileterek ve onların yerine getirip getirilmediğinin takibi noktasında, bilgilendirme anlamında bir kolaylığa sahip oluyorlar. Dolayısıyla kamu yönetimi de özel şirketlerde artık hitap ettikleri kitlenin ne istediğini, nelerle ilgilendiğini, hangi sorunların ön plana çıktığını öğrenmek zorunda. Eğer bu memnuniyeti sağlayamazsanız özel şirketlerde müşteri kaybedersiniz, kamu yönetiminde de yerinizi kaybedersiniz.

Hesap verme ve insanların sizin verdiğiniz hizmetlerden memnuniyet duyma anlamında iletişim kaynakları son derece ön plana çıkmaktadır. Bunlardan birisi de sosyal medyadır.

Yönetenlere, yönetilenlerin düşüncelerini öğrenme ve onların önemsediği konulara vakıf olma anlamında ciddi kolaylıklar sağlıyor. Dolayısıyla tüm iletişim alanlarının yoğun olarak kullanıldığı dünyamızda artık yöneticilerde kendilerini yönetilenlere, yönetilenlerin taleplerine göre davranma ve görev yapma zorunluluğu getiriyor. Bu kongre kapsamında iletişim konusunun hepimizde önemli ufuklar açacağını düşünüyorum. Sizler de geleceğin yönetici adayısınız. Buradaki öğrencilerimiz ilerleyen zamanlarda gerek kamuda gerek özel sektörde yönetici konumunda çalışacaklar.

İletişim, yönetimin en önemli unsurudur. Siz istediğiniz kadar başarılı olun, istediğiniz kadar iyi niyetli olun, istediğiniz kadar samimi olun hitap ettiğiniz, hizmet verdiğiniz kitleye kendinizi doğru anlatamazsanız; onlarla iletişim kuramazsanız, onların gözünde başarılı bir yönetici veya övgüye layık bir yönetici olamazsınız. İletişimin çok önemsenmesi gerektiğini düşünüyorum” diyerek Yöneticilik konusundaki bilgi birikimini paylaştı.

2 gün sürecek olan kongrede “Yerel Yönetim”, “Vatandaşlık ve Sivil Toplum”, “Kamu Politikaları”, “Kamu Yönetimi”, “Stratejik Yönetim”, “İletişim Bilimleri”, “İletişim Çalışmaları”, “Sosyal Medya”, “Reklamcılık”, “Radyo TV Sinema”, “Gazetecilik”, “Halkla İlişkiler ve Tanıtım” oturumlarından 139 bildiri sunulacak.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bir Cevap Yazın