29.03.2024 - Beydağı Haber Ajansı Malatya Haberleri

Bulaşık Makinesinde Yıkanmaması Gereken Ürünler

Bulaşık Makinesinde Yıkanmaması Gereken Ürünler

Tahta Ürünler

Bulaşık makinesinde kesinlikle yıkanmaması gereken ürünler listesinin başında tahta kaşıklar ve kesme panoları geliyor. Tahta ürünler bulaşık makinesinde yıkanınca suyun etkisiyle bulaşık deterjanını içine hapsediyor ve sonraki kullanımlarda deterjan yiyeceklere geçiyor. Bu tehlikeyi göze almak istemiyorsanız tahta ürünlerinizi elde yıkamalısınız.

Bıçaklar

Özellikle sert maddeleri kesmekte kullanılan keskin bıçaklar, bulaşık makinesinde yıkandığı takdirde matlaşıyor ve keskinliklerini kaybediyor. Bazı kalitesiz bıçaklar ise makinede paslanabiliyor.

Kristalller

Sofraların en kıymetli parçaları olan kristaller, özenli bir bakımı hak ediyor. Kristaller bulaşık makinesinde yıkandığına parlaklıklarını kaybedebilir hatta basınçlı suyun ve deterjanın etkisiyle üzerinde çizikler oluşabilir.

Plastik Kaplar

Plastik kaplarınızı yıkamadan önce üzerinde bulaşık makinesinde yıkanabilir ibaresi olup olmadığına dikkat etmelisiniz. Özellikle düşük kaliteli plastik ürünler bulaşık makinesinde maruz kaldıkları sıcaklığın etkisiyle eriyerek formlarını kaybediyor ve kullanılamaz hale gelebiliyor.

Baskılı Ürünler

Üzerinde desenli baskılar olan bardak ve tabaklarınızı bulaşık makinesinde yıkamadan önce iki kez düşünün! Bu ürünleri uzun süre kullanmak istiyorsanız bulaşık süngerinin yumuşak tarafını ile narin bir şekilde yıkamalısınız.

Yapışmaz Tavalar

Mutfakta her kadının vazgeçilmezi olan yapışmaz tavalar, bulaşık makinesinde yıkandığı takdirde zaman içinde yapışmazlık özelliğini kaybediyor. Ayrıca basınçlı suyun etkisiyle tava yüzeyinde çizikler oluşabiliyor.

KAYNAK : http://yenikadin.com/bulasik-makinesinde-yikanmamasi-gereken-urunler-8523891-haberi/

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bir Cevap Yazın