28.04.2024 - Beydağı Haber Ajansı Malatya Haberleri

CHP Malatya İl Başkanı Barış Yıldız’ın Arguvan ve Hekimhan Belediye Başkanlarının İstifa Konulu Basın Açıklaması

CHP Malatya İl Başkanı Barış Yıldız’ın Arguvan ve Hekimhan Belediye Başkanlarının İstifa Konulu Basın Açıklaması

Son günlerde Hekimhan ve Arguvan belediye başkanlarının açıklamaları üzerine, üzülerek de olsa bu basın açıklamasını yapmak durumundayız.

Her iki belediye başkanının da Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekledikleri için aday gösterilmedikleri yönündeki iddialar gerçek dışıdır. Türkiye’nin her yerinde, Kılıçdaroğlu’nu destekleyen onlarca belediye başkanı tekrar aday gösterilmiştir. Uzaklara gitmeye gerek yok, Kılıçdaroğlu’nu destekleyen Arapgir Belediye Başkanımız Haluk Cömertoğlu, kamuoyu yoklamasında yüksek memnuniyet aldığı için tekrar aday gösterilmiştir. Hem Hekimhan’da hem de Arguvan’da yapılan anket çalışmaları, kamuoyu yoklamaları ve kanaat önderleriyle yapılan görüşmeler sonucunda adaylarımız belirlenmiştir.

Mehmet Kızıldaş:

  • 2014 ve 2019’da aday gösterildiğinde iyiydi de 2024’te aday gösterilmeyince mi kötü oldu?
  • Arguvan’a Veli Ağbaba’nın yaptıklarını herkes bilir. Kızıldaş’ın 10 yıllık belediye başkanlığı döneminde Veli Ağbaba’nın her aşamada desteği vardır.
  • Türkü Festivallerinin ana sponsoru Veli Ağbaba ve onun bulduğu sponsorlardır. Türkiye’deki bütün kapıları Veli Ağbaba sayesinde açılmıştır.
  • Arguvan ne dediyse Veli Ağbaba onu yapmıştır.
  • Yıllarca “Türkiye’de böyle bir vekil yoktur, Allah herkese böyle vekil nasip etsin” diyen Kızıldaş’ın aday gösterilmeyince Veli Ağbaba’yı yuhalatmasını Arguvan’ın ve Malatya’nın vicdanına havale ediyorum.

Turan Karadağ:

  • Hekimhan Belediye Başkanı Turan Karadağ’ın istifa ederken yaptığı açıklamalar halkımızı yanıltmaktan öte değildir.
  • İfade ettiği gibi belediye meclis üyelerinin ve ilçe örgütünün tamamının istifa ettiği iddiası gerçek değildir. Algıdan ibarettir. İlçe başkanı ve 2 yönetim kurulu üyesi istifa etmiş olup, istifa etmeyen örgütümüz görevinin başındadır. Bugün itibariyle kendi aralarında başkan seçerek yollarına devam edeceklerdir. Meclis üyelerimiz de görevlerinin başındadır. Bugüne kadar tarafımıza ulaşan bir istifa belgesi yoktur. Hele de üyelerimizin istifa etmiş olduğu söylem doğru değildir.

Genel Değerlendirme:

  • Aday gösterilmediği için partiden istifa edenler sadece partinin hafızasında kötü bir şekilde anılacak ve öyle kalacaklardır.
  • Hiç kimse Cumhuriyet Halk Partisi’nden büyük ve üstün değildir. Kalıcı olan Cumhuriyet Halk Partisi’dir.
  • Halkımızın, bazılarının bireysel çıkarları yüzünden Cumhuriyet Halk Partisi’ne küseceklerini düşünüyorlarsa yanılıyorlar. Halkımız seçim günü bu hırsa, nefrete, egoya sandıktan gereken cevabı verecektir.
  • Hem Arguvan hem de Hekimhan için önemli olan Mustafa Kemal Atatürk’tür, Cumhuriyettir, Cumhuriyet Halk Partisi’dir.
  • Bireysel çıkarları için partimizi, milletvekilimizi ve örgütümüzü tartışmaya açmak kimsenin haddi değildir. Buna asla müsaade etmeyeceğiz.
  • Özellikle Arguvan’da belediye çalışanlarımızın bilmesini isteriz ki uğradıkları ve uğrayacakları her türlü baskıya karşı yanlarında olacağız.

Sonuç olarak:

CHP Malatya İl Başkanlığı olarak, Arguvan ve Hekimhan’da yaşanan bu üzücü gelişmelerden dolayı kamuoyunun bilgisine sunuyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi’nin her zaman milletin yanında olduğunu ve milletin iradesine saygı duyduğunu bir kez daha vurgulamak istiyoruz.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bir Cevap Yazın