29.03.2024 - Beydağı Haber Ajansı Malatya Haberleri

FETÖ KALKIŞMASI bir milat olmalıdır.

FETÖ KALKIŞMASI  bir milat olmalıdır.

15.Temmuz.2016 günü Cuma Namazını eda etmek için Yusuf Ziya Paşa Camiine gitmiştim. Avlunun sol tarafında bulunan kütüphane kapısının önünde gölgede yer bulmuştum. Namazdan sonra  kütüphane raflarında alel usul sıralanmış kitaplara bakarken Paralel diye gruplandırdığım çetenin liderine ait dizi dizi kitapları görünce: “Allah’ım gerçekleri gördükleri halde kılını kıpırdatmayanlar yüzünden bizi helak etme.” Diyerek dua ettim. Namaz çıkışında Hoca ile görüşmeyi aklımdan geçirmiş olsam da mütereddit davrandım. Zira “Kütüphanede ne bulundurup bulundurmayacağımızı Size sorarak mı karar vereceğiz, ya da kitaptan da ne olur ki, ya da ben destekliyorum ve bulunduruyorum Müftülüğümüzün de bu konuda yazılı emri olmadığı için kaldırmıyorum” çıkışına verilebilecek hiçbir cevabım olamazdı.  Namaz çıkışında birkaç arkadaşımı arayarak ilgili Caminin Hoca ve Sorumlularını tanıyan olup olmadığını sordum. Tanıyanlara da böyle bir durum var, fevri davranmaktan korkarım, usulünce bilgilendirip uyaralım demiştim.

Tabiki bu arada PARALEL  ile mücadele adı altında aslında sadece kandırıldığımızın Millet olarak farkında idik. Zira Milletin bir ferdi  olarak nasıl da girift ilişkiler içinde yumağa dolanmış kedi gibi bazı konularda işin içinden çıkılmaz olduğunu da müşahade  kabiliyetinden de uzak değiliz.

Sadece Malatya Bürokrasisi, Yerel Yönetimler, Parti Teşkilatları ve Belediyelerimizde değil aynı zamanda STK ve işveren örgütlerinde de olağanüstü sayılabilecek U dönüşleri, araziye uyum, revaçta olana hücum olarak ifade edilebilecek hareketlilikler son  bir yılda daha da ivme kazanır oldu.

Malatya özelindeki bu lakayıtlığın Türkiye genelinde süregeldiğini 15.Temmuz gecesi maalesef İstanbul Büyükşehir Belediyesinde de gördük. FETÖ KALKIŞMASININ gönüllü neferi olmaya hazırların hala bulundukları mevzilerde kendilerini gizleyerek günü geldiğinde nasıl da hainlerle işbirliği yaptıklarına şahit olduk. Aynı belediyede yetkili babanın oğlunun da belediyede stratejik  müdürlük makamını işgal ettiğine şahit olduk.

Bugün sonuçları konuşmak beyhudedir. Artık sistemi sorgulama zamanıdır. Tüm kurumların A’dan Z’ye baştan aşağı yeniden dizayn edilmesi gerektiği gün gibi ortadadır.

Sistemi dizayn ederken ilkelerin esas alınması gerektiği ilahi bir uyarı olarak karşımızdadır. Liyakat, Adalet ve Meşveret ile yapılmayan organizasyon ve kadrolaşmanın nasıl da elimize yüzümüze bulaştığı  açıktır.

FETÖ KALKIŞMASI  bir milat olmalıdır.

Devlet etkin bir düzenleyici ve denetleyici olmalıdır. Denetim yetkisini Millet ile paylaşmalıdır. Düzenlemeyi zaten Millettin Temsilcileri!!! İle TBMM eliyle zaten yapılacaktır.

Kalkışma gerçekleştiğinde sadece Vali ve Emniyet Müdürünün infaz edileceği  göz önüne alındığında diğer kurum kuruluş, teşkilatlar ve yerel yönetimlerin bu alçak örgütle hala kucak kucağa olduğu anlaşılmalıdır.

Nüfusu Malatya’nın ¼’ü olan illerde bile Bürokrasi ve Yerel Yönetim ve Teşkilatlardaki işten el çektirmek, gözaltı sayıları 500-1000’lerle ifade edilirken bu örgütün kalesi durumundaki Malatya’da bürokrasi, teşkilatlar ve belediyelerde örgüt mensuplarına müdahalenin devede kulak bile olmaması ise manidardır.

Kimse platformlarda kendisine biçilen Kahraman payelerine aldanmasın. Tank, Zpt ve Kurşunların üstüne Vatan Millet aşkıyla gözünü kapatıp atlayan ve hayasızca akına dur diyen Milletin sabrı zorlandığında ve lakayıtlığa devam edilmesi durumunda bugün Kahraman ilan edilenleri de amiyane tabiriyle yok edeceğini bir an bile aklından çıkarmamalıdır.

Millet genç yaşlı, çoluk çocuk meydanlarda ellerinde bayraklarla İstiklal Marşını okuyup Milli bir bütünlük sağlarken kalkışma sadece Ak Partiye yapılmış gibi meydanlarda Ak Parti bayrakları dağıtan, Ak Parti Teşkilatlarının ellerinden mikrofonun düşürülmemesinin notunu elbette vermiştir. Hatanın neresinden dönülürse kardır.

İlk 2 gün içindeki Organizasyon bozuklukları bir nebze de olsa giderilmiş olsa bile, hala özellikle Belediye Kurumlarınca Millete ikram amaçlı getirilen suların duş alınacak sıcaklıkta olduğu gözden kaçmamaktadır. Gece yarısından sonra Milletin otobüslerle eve taşınması elbette takdire şayandır. Zira hem katılımı kolaylaştırmakta, trafiği azaltmakta hem de ailelerin katılımını sağlayarak küçük dimağlara da Vatan, Millet, Demokrasi gibi değerlerin işlenmesine katkı sağlamaktadır.

Ancak 20000 yolcu kapasitesi olan başta TOKİ hattı olmak üzere Gece yarısından sonra özellikle Çocuklu Aileler için SAAT BAŞI  otobüs kaldırma dirayetsizliğine son verilmelidir. Otobüsler ihtiyaca göre gerektiğinde sayıları da arttırılarak hizmetler sunulmaya devam edilmelidir.

Sadece Belediyemiz Şirketleri  üzerinden örneklendiğim bu iki durum bile lakayıtlığın had safhada olduğunu, varlığını Millete borçlu olan kurum ve kişilerin hala Millet ile hemhal olmadığını  göstermektedir.

Yine bu dönemlerde FETÖ destekçisi listeleri hazırlanırken ticari Saiklerle, rakiplerini bertaraf etmek için fırsatçılık yapıldığı veya yapılmaya çalışıldığı da gözden kaçmamaktadır.

Olaylara ve teferruata boğmadan

Aziz Milletimiz adına: Bürokrasi, Teşkilat ve Belediyeleri ;  ADALET, LİYAKAT, MEŞVERET ile YÖNETİŞİME davet ettiğimi  tekrarlamak isterim. 

Platformları Ak Parti Platformu gibi kullanma bencilliğinden kurtulunması gerektiğini hatırlatmak isterim.

Diğer siyasi grup ve STK’larında platformda yer bulmaları için özellikle 2001’den beri üyesi olmakla onur duyduğum Parti Yöneticilerimiz tarafından çaba gösterilmesi gerektiğini hatırlatır ve istirham ederim.

15 TEMMUZ 2016 FETÖ KALKIŞMASI tarihimize kirli bir sayfa olarak kalmamalı; ibret alıp, silkelenip kendimize geldiğimiz, Adalet, Liyakat, Meşveret değerlerimizle Yönetişimin sağlandığı, Bürokratik ve Siyasi Yönetiminde ilkelerle idare edildiği, Milletimiz arasında birlik beraberlik duygularını pekiştiren, geleceği şimdiden inşa etmek için hemen çalışmamız gerektiğini düşündürtüp harekete getirmesini dilerim.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bir Cevap Yazın