26.04.2024 - Beydağı Haber Ajansı Malatya Haberleri

Gürkan, Öğretmenlik Mesleği Fedakarlık İster

Gürkan, Öğretmenlik Mesleği Fedakarlık İster

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, karne heyecanı yaşayan öğrencilerle bir araya geldi. Başkan Gürkan, öğrencilere güzel bir tatil temennisinde bulunurken, öğretmenlik mesleğinin önemine dikkat çekti.

Malatya’da 166 bin öğrenci, karne heyecanı yaşadı. Karne heyecanı yaşayan Battalgazi 30 Ağustos İlkokulu’nda bulunan öğrencilerle Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan bir araya gelerek, öğrencilere öğretmenleri ile birlikte karnelerini verdi. Burada konuşan Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, öğretmenlik mesleğinin fedakârlık gerektiren bir meslek olduğunu belirterek, “Sizleri verdiğiniz emekten dolayı kutluyorum. Öğretmenlik fedakârlık gerektiren bir meslektir. “Öğretmenler toplumun en muhterem insanıdır” ifadesini kullanan Mustafa Kemal Atatürk, öğretmenlerin fedakârlıklarına binaen muhterem olduklarını söylemiştir. Sevginin karşılığı söz konusu değildir. Maaşla bunu mütenasip etmek, örtüştürmek mümkün değildir.  Çünkü öğrencisinin üzüntüne üzülüyorsa bir öğretmen, onların acılarını paylaşabiliyorsa, çocukları daha iyi bir gelecek için bir anne-baba şefkatiyle onlarla ilgilenebiliyorsa bunun parasal karşılığı sonsuzdur. O yüzden öğretmenlerini ana-babalarından daha fazla önemseyen çocuklarımız var. Bu da öğretmenlik mesleğinin kutsiyetidir” dedi.

Başkan Gürkan’ın yaptığı kısa konuşma sonrası Battalgazi 30 Ağustos İlkokulu Müdürü Hasan Hüseyin Yıldırım ile birlikte öğrencilere karneleri ve takdir-teşekkür belgeleri dağıtıldı.

Karnelerini ve başarı belgelerini alan öğrencilerde, başarılı olmak için çok çalıştıklarını ifade ettiler. 

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bir Cevap Yazın