28.03.2024 - Beydağı Haber Ajansı Malatya Haberleri

İngiliz tarihçi, Bettany Mary Hughes Malatya Arslantepe Höyüğü ve Arkeoloji Müzesinde çekimler yaptı.

İngiliz tarihçi, Bettany Mary Hughes Malatya Arslantepe Höyüğü ve Arkeoloji Müzesinde çekimler yaptı.

İngiliz tarihçi, yazar ve yayıncı Bettany Mary Hughes Malatya Arslantepe Höyüğü ve Arkeoloji Müzesinde çekimler yaptı. Kültür ve Turizm Bakanlığı Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA) işbirliğiyle Türkiye’ye gelen Hughes ve ekibi çekimlerine 15 Nisan 2022 günü başladı. Nevşehir Tokalı Kilesi, Kaymaklı Yeraltı Şehri, Zelve Açık Hava Müzesinde çekimler yapan ekip, 19 Nisan günü Malatya’ya gelmeyi planlamasına karşın, hava şartlarının çekime elverişli olmaması nedeniyle gelişini bir gün sonraya erteledi.

Arslantepe çekimlerine sabahın erken saatlerinde başlayan ekip, güneşin doğuşuyla birlikte höyüğü, ovayı ve Fırat’ı görüntüledi. Arslantepe’nin UNESCO Dünya Miras Listesine girmesine vesile olan Saray Kompleksinin ardından, Arkeoloji Müzesine geçilerek höyükte ortaya çıkarılan eşsiz eserler Hughes’ın anlatımıyla görüntülendi.

Türkiye’nin Hazineleri (Treasures of Turkey) adıyla önümüzdeki sonbahar BBC ve Channel 4 kanallarında yayınlanması planlanan belgesel, Sandstone Global isimli şirket tarafından çekiliyor. Çekim ekibinde Anna Thomson yönetmen, Timothy James Knight ile Timothy John Boylen kameraman, Olivia Rowan Hansen prodüktör yardımcısı olarak görev yapıyor.

Arslantepe ve müze çekimlerinin ardından ekip, Çırmıhtı’da kiraz bahçesi gezdi. Kiraz çiçeklerine “bayıldığını” söyleyen Hughes ve ekibi, kiraz üreticisi Gökhan Gök’ün bahçesinde fotoğraf çekimi yaptıktan sonra Çelikhan üzerinden Adıyaman’a hareket etti.

Ekip Nemrut Dağı çekimlerinin ardından Şanlıurfa’ya geçerek Göbeklitepe, Karahantepe arkeolojik alanlarını, şehir merkezindeki dini merkezleri, müzeyi, son olarak da Gaziantep Zeugma’yı filme alacak.

Hughes’ın daha önce hazırladığı belgeseller National Geographic’de yayınlanmıştı. Hughes’ın belgeselleri şu anda tarih kanalı Viasat History’de yayınlanıyor.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bir Cevap Yazın