20.06.2024 - Beydağı Haber Ajansı Malatya Haberleri

Malatya’da Karkas Et Fiyatlarında Düşüş Var Ama Raflarda Yok!

Malatya’da Karkas Et Fiyatlarında Düşüş Var Ama Raflarda Yok!

Kırmızı Et Üreticileri Birlik Başkanı Mehmet Taneli, karkas et fiyatlarındaki düşüşe rağmen satış fiyatlarının değişmemesiyle ilgili endişelerini dile getirdi. Taneli, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, “Sayın Bakanım, yıllardır karkas fiyatları ne kadar düşerse düşsün satış fiyatının düştüğünü görmedim. Bu ay içerisinde 380 TL’ye kadar yükselen karkas et fiyatı şu an 310 TL’ye kadar düştü. Bu ay içerisinde oluşan 70 TL düşüş satış fiyatlarında herhangi bir düşüş olmadı. Bu fiyat düşüşünden ne tüketici ne de üretici faydalandı. Aradaki oluşan fark tekrar aracıların cebine girdi. Vatandaşımız 70 TL daha ucuza et yiyebilseydi zorumuza gitmezdi, vatandaşımız faydalandı, helali hoş olsun derdik” dedi.

Taneli, devletin Birliklere ve üreticiye doğrudan üretici-tüketici satışına olanak sağlayacak yetkiler vermesi gerektiğini savundu. Ayrıca Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’ya, küçük aile işletmelerine verdiği destek ve ithal danalarda devletin üreticinin yanında olduğunu hissettirdiği için minnettarlığını dile getirdi.

“Devlet ithalat yapamaz, küçük işletmelere hayvan getiremez diyenlere ders verdiğiniz için teşekkür ediyorum. İthal yoluyla limana gelen hayvanları bir iki gün yemlemeyip dağıtım zamanı 40-50 kg yem ve su vererek şişirip üreticiye verenleri hiçbir hile yapılmasına fırsat vermeden devletin üstünlüğünü gösterdikleri için üreticiler adına Et ve Süt Kurumu Müdürü Sayın Mustafa Kayhan ve ekibine, Tarım ve Orman Bakanlığı teşkilatına ve Tarım ve Orman Bakanımız Sayın İbrahim Yumaklı’ya teşekkür ediyorum” şeklinde konuşan Taneli, devletin bu konudaki müdahalesinin önemine dikkat çekti.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bir Cevap Yazın