03.05.2024 - Beydağı Haber Ajansı Malatya Haberleri

MIT Dünya için 5 Milyar Dolar Harcayacak!

MIT Dünya için 5 Milyar Dolar Harcayacak!

Massachusetts Instıtute Of Technology(MIT), mevcut dünyadan daha iyi bir dünyaya ulaşmak için çalışmalarını sürdürüyor.

ABD’nin dünyaca ünlü teknoloji Enstitüsü,  başlatıığı “Daha İyi Bir Dünya Kampanyası” çerçevesinde 5 milyar dolarlık bir harcama yapacak.

MIT Ne Yapacak?

Dünya gezegeninin sahip olduğu başlıca büyük sorunlara eğilecek olan proje kapsamında altı öncelikli konu yer alacak.

İlk olarak yaşlanma ve beyin arasındaki korelasyon incelenerek alzheimer hastalığına ilişkin daha detaylı bulgular elde edilmeye çalışacak.

Sonraki aşamada Güneş Sistemi dışında yer alan öte gezegenler, insan fizyolojisindeki protein etkileşimi çalışmaları MIT’ın “Daha İyi Bir Dünya Kampanyası”nda yer alacak.

Projenin diğer yönlerini ise sürdürülebilir tüketim, küresel iklim değişikliği-küresel ısınma, çevre ile ilgili bir dizi araştırma oluşturacak.

Ayrıca proje kapsamında CRISPR-Cas9 adında biyolojik devreler, süreçler hakkında detaylı incelemelerde bulunularak, kanser tedavilerine olanak sağlanması hedefleniyor.

MIT, proje kapsamında çalışmalarını sürdüren öğrencilere girişim desteği ve mali yardım çözümlerinde de bulunacak.

Öğrencilerin daha iyi ortamda çalışmalarını sürdürmeleri için açılacak yeni tesisler, MIT öğrencilerinin hizmetinde olacak.

MIT Başkanı L.Rafael Reid konuyla ilgili yaptığı açıklamada, dünyanın mevcut siyasi, kültürel, ekonomik sorunlarına alternatif çözümlerde bulunmak için çalışmalarda bulunduklarını, bu kapsamda “Daha İyi Bir Dünya” projesini oluşturduklarını belirtti.

MIT çalışanları ile parlak zihinler adı altında öğrencileri aynı çatı altında birleştirmeyi hedeflediklerini ifade eden Reid, bu kampanyanın daha iyi bir dünya için çok yararlı olacağına inandıklarını dile getirdi.

Engadget’da yer alan habere göre MIT proje kapsamında halihazırda 2.6 milyar dolar harcamış durumda. Enstitünün projenin geliştirilme aşamasında 2.4 milyar dolar daha harcaması bekleniyor.

:: MIT’ın “Daha İyi Bir Dünya Kampanyası” hakkında ne düşünüyorsunuz?

KAYNAK : http://shiftdelete.net/mit-daha-iyi-bir-dunya-icin-calisiyor-71283

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bir Cevap Yazın