19.03.2024 - Beydağı Haber Ajansı Malatya Haberleri

Mollakasım Mahallesi Güneş Enerji Santralinde enerji üretimine başladı

Mollakasım Mahallesi Güneş Enerji Santralinde enerji üretimine başladı

MOLLAKASIM MAHALLESİNDEKİ 1.GÜNEŞ ENERJİ SANTRALİNDE ENERJİ ÜRETİMİ BAŞLADI

“Enerji Yatırımlarımızla Milli Ekonomiye Katkı Sunuyoruz”

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “ Yeni dönem vaatlerimiz arasında yer alan ‘Yeşilyurt’un 5 Farklı Noktasına GES’ projemizin ilki olan Mollakasım Mahallesi Güneş Enerji Santralinde enerji üretimine başladık. Enerji yatırımlarımızla milli ekonomiye katkı sunmuş oluyoruz.” dedi.

“850 EVİN ENERJİ İHTİYACINI GİDERECEĞİZ”

Mollakasım Mahallesinde hizmete giren 1.Güneş Enerji Santralinin bölgedeki 850 evin günlük enerji ihtiyacının karşılayacak kapasiteye sahip olduğunu ifade eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Yeşilyurt’un güneş enerjisinden elektrik üretmek için var olan güçlü potansiyelini Güneş Enerji Santralleri aracılığıyla ön plana çıkarmaya çalıştıklarını ifade etti.

“VAATLERİMİZDEN BİR TANESİNİ DAHA GERÇEĞE DÖNÜŞTÜRDÜK, ÇOK MUTLUYUZ”

Güneş Enerji Santrali ile çevreye hiçbir zararı olmadan enerji üretimi yapabildiklerini söyleyen Başkan Çınar, “Güneş ışığından faydalanma süresi uzun olan Yeşilyurt’umuzun güneş enerjisinden elektrik üretmek için oldukça avantajlı bir konumdadır. Yeşilyurt Belediyesi olarak ta ilçe genelinde yenilenebilir enerji kaynaklarını etkin bir şekilde kullanmak için de Güneş Enerji Santralleri projemize hız verdik. 31 Mart Mahalli İdareler Seçimlerindeki 45 vaadimiz arasında yer alan bu projemizi de gerçeğe dönüştürmekten, halkımıza verdiğimiz bir sözü daha hayata geçirmekten mutluluk duymaktayız. Bizler yatırımlarımızı gerçekleştirirken doğaya ve çevreyi hiçbir zaman göz ardı etmiyoruz.  Enerji maliyetlerini düşürmenin yanı sıra yenilenebilir enerjiden istifade etmek amacıyla ilk Güneş Enerji Santralleri projemizi Mollakasım mahallemizdeki 20 dönüm alan üzerinde hayata geçirdik. 1 megabaytlık güneş enerjisi üretiminin yapılacağı buradaki tesislerimizde günlük yaklaşık 850 evin elektrik ihtiyacının karşılanmasını sağlayacağız. Belediyemizin bütçesine de aylık yaklaşık 120 bin TL. civarında ekonomik yönden katkı sunmuş olacağız. Belediyemize ait olup, taşlı ve kayalı bir yapıya sahip olduğu için tarım yapmaya elverişsiz olan bu bölgeyi enerji üssüne dönüştürüp, bölgemizi yenilenebilir enerjiden yararlanma açısından geliştirmiş olacağız. Emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum.” dedi.

“GES PROJELERİNİ YAYGINLAŞTIRARAK ENERJİ YATIRIMLARINDA ÖRNEK OLACAĞIZ”

Güneş Enerji Santrallerini yaygınlaştırarak enerji yatırımlarını büyüteceklerini ifade eden Başkan Çınar, “  İlçemizde yaygınlaştıracağımız Güneş Enerji Santrallerimizle; enerjide dışa bağımlılığı azaltmak için Türkiye’de yenilebilir enerji potansiyelini ekonomiye kazandırmaya yönelik gerçekleşen dev yatırımlara Yeşilyurt’tan da güzel bir katkı sunmuş olacağız. İkinci GES Projemizi yakında ihaleye çıkacağız, diğer projelerimiz içinde gerekli izinleri alabilmek adına ilgili yerlerle görüşmelerimiz sürmektedir. Bununla birlikte teknik alt yapısı ve donanımıyla çevre yatırımlarına örnek gösterilen Ambalaj Atığı Toplama Ayırma Tesisimizin enerji ihtiyacını karşılaması için de 70 kwh gücünde panellerimizi kurduk ve tesisimiz kendi enerjisini kendisi üretmeye başladı. Yeni iklimlendirme yasalarına uygun olarak gerçekleşen çalışmalarımız neticesinde sera gazını azaltmaya yönelik başarılı ve örnek hizmetlerin altına imza atıyoruz. Her alanda değişim, her alanda gelişim için sürekli çalışıyor ve projeler üretiyoruz. GES Projelerimiz Yeşilyurt’umuza hayırlı uğurlu olsun.” diye konuştu.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bir Cevap Yazın