19.03.2024 - Beydağı Haber Ajansı Malatya Haberleri

Op.Dr.Özbay AYDEMİR:Malatya’da Sünnet Sezonu Başlıyor

Op.Dr.Özbay AYDEMİR:Malatya’da Sünnet Sezonu  Başlıyor

Havaların ısınması ile birlikte sünnet sezonu açılırken, Malatya Özel MelidPark  Hastanesi Üroloji Uzmanı Op.Dr.Özbay AYDEMİR’den uyarılar geldi. sünnetin cerrahi işlem olarak kabul edilip ciddiyetle hastane ortamında yapılması gerektiğini söyleyen Aydemir , çocuğun sünnet edilirken dikkat edilmesi gereken durumlar ile ilgili bilgiler verdi.

ozbay

Malatya Özel MelidPark  Hastanesi Üroloji Uzmanı Op.Dr.Özbay AYDEMİR  sünnette yapılmaması gerekenler hakkında bilgi verdi. Yaz aylarının yaklaşması ile birlikte sünnet sezonunun da başlayacağını söyleyen Üroloji Uzmanı Op.Dr.Özbay AYDEMİR, sünnetin cerrahi işlem olarak ciddiyetle Hastane ortamında yapılması gerektiğini vurguladı. Sünnet operasyonunun ciddi bir uygulama olduğuna da dikkat çeken Aydemir , 6 aydan küçük çocuklara prilokain (citanest) yapılmadığını belirterek," Bu durumda, methomoglabinemi (kandaki methomoglobin miktarının normalin üstünde olması) yaparak solunum sıkıntısı yapar. Adrenalinli lokal anestezikleri fazla doz kullanma peniste çürümeye neden olabilir" dedi.

SÜNNETTE YAPIYAN HATALAR

Sünnet derisinin fazla veya az kesilmemesini, kararında bir işlem yapılmasına dikkat çeken Aydemir sünnette yapılan hatalar ile ilgili de bilgiler vererek, "Dikişin derin geçerek idrar fistülüne yol açılması ve buradan idrar gelmesi, halk arasında peygamber sünneti olarak bilinen Hipospadiaslı çocukların sünnet edilmesi, Bu çocuklarda idrar deliği aşağıda ise ameliyat gerekir. İnmemiş testis durumu varsa aynı anda ameliyat ve sünnet yapılabilir"şeklinde konuştu.

logo

iletisim

 

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bir Cevap Yazın