20.06.2024 - Beydağı Haber Ajansı Malatya Haberleri

Sadıkoğlu: “Düzensizlik Esnafı ve Vatandaşı Mağdur Ediyor”

Sadıkoğlu: “Düzensizlik Esnafı ve Vatandaşı Mağdur Ediyor”

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, eski belediye meydanında bulunan konteyner iş yerlerini ziyaret ederek esnaf ve vatandaşlarla görüştü. Ziyaret sırasında esnafın yaşadığı zorluklara dikkat çeken Sadıkoğlu, “6 Şubat depreminden bu yana 16 ay geçti, ancak şehrin imarı, inşası, ekonomisi ve psikolojisi hala tam anlamıyla düzelmedi” dedi.

Sadıkoğlu, konteynerlerde var olma mücadelesi veren esnafın çoğu zaman günü siftahsız tamamladığını ve plansızca yerleştirilen bu alanlarda ticaret yapmanın neredeyse imkansız olduğunu belirtti. “Eski belediye meydanına konulan konteyner iş yerleri de bu sorunların bir örneği. Ziyaret ettiğimiz esnafın hepsinin benzer sorunları var. Çarşının göbeğinde olmasına rağmen, hiç hareketlilik yok. Zemin düzenlemesi yapılmadan alelacele konulan konteynerler hem esnafı hem de vatandaşı mağdur ediyor. Temiz su altyapısı ve WC yetersiz. Temizlik ve ışıklandırma ise yok denecek kadar az. Çarşının isim tabelası olmaması da esnafı rahatsız ediyor. Tüm bu sorunları ilgili kurumlara ilettik ve çözümünün takipçisi olacağız” diye ekledi.

Sadıkoğlu, ticari alan inşaatlarının hızlıca tamamlanması ve adaletli bir şekilde herkesin mağdur edilmeden teslim alması gerektiğini vurguladı. “Şehrimizin farklı bölgelerine yerleştirilen 3 bin 500 civarında konteyner iş yeri var. Bu firmaların büyük bölümü yıllardır şehrimize hizmet etmiş, babadan dededen gelen 40 yılı aşkın ticari varlığı olan saygın insanlar. Yıllarca 100-200 metrekare dükkanlarda bulunan esnafımız bugün 21 metrekare konteynerde mücadele ediyorsa, bu şehri terk etmemek içindir. Bu duruşa tüm kurum ve kuruluşların saygı duyması gerekiyor. O nedenle ticari alan inşaatlarının hızlıca tamamlanmasını ve adaletli bir şekilde hiç kimseyi mağdur etmeden teslimlerinin yapılmasını sabırla bekliyoruz” dedi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bir Cevap Yazın