18.04.2024 - Beydağı Haber Ajansı Malatya Haberleri

Selahattin Sarıoğlu ünlü Kanal Boyu’nun stat tarafında kalan bölümüne de dozer-kepçe sokularak tahrip edilmesine tepki gösterdi.

Selahattin Sarıoğlu ünlü Kanal Boyu’nun stat tarafında kalan bölümüne de dozer-kepçe sokularak tahrip edilmesine tepki gösterdi.

CHP Battalgazi İçe Başkanı Av. Selahattin Sarıoğlu ünlü Kanal Boyu’nun stat tarafında kalan bölümüne de dozer-kepçe sokularak tahrip edilmesine tepki gösterdi.

Sarıoğlu tepkisini şöyle dile getirdi: “ ‘Hiç olmasa buraya dokunulmadı.’ diye bir nebze olsun  avunurken, sonunda buraya da kıyıldı. Burası da darmadağın edildi. Ben bu yapılanların doğruluğunu-yanlışlığını kıymetli hemşerilerime, Malatya’da soluk alıp veren vatandaşlarıma havale ediyorum. Bunu yapanları da yine onların vicdanlarına, takdirlerine havale ediyorum. Ama işin bir de teknik boyutu var, mimari boyutu var, sanatsal boyutu var, kentsel boyutu var. Ben de aynı zamanda bir inşaat teknikeri olarak yapılanları doğru bulmuyorum. Yapılanların bir düzenleme, onarma, yenileme değil, tamamen eskiyi yok etme, yeni bir ‘eser’ yapma olarak değerlendiriyorum. Doğalı bırakıp, yapaya geçme olarak niteliyorum. Bu yapılanları bir insanın ana dişlerini söküp yerine yapma dişle takma olarak niteliyorum. Gelsin Sayın Büyükşehir Başkanı,  dişlerini söktürüp yerine moda dişler yaptıralım. Ama razı olmaz. Sayın Başkana ‘Darende’de doğup büyüdüğün, anılarının izlerini taşıyan baba ocağını yıkıp yerine yeni mimariyle güzel bir ev yapalım.’desek razı olmaz. ‘Evin bahçesindeki  yetişkin ağaçları kesip günümüzün yeni ağaçlarından dikelim.’ desek razı olmaz.”

selahattin_sarioglu_stat

Av. Selahattin Sarıoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “Hani ‘kendine yapılmasını istemediğin bir şeyi başkalarına yapma!’ diye bir söz vardı? Belki yerine yapılan daha gösterişli, daha şatafatlı olabilir ama kimse bunu istemiyor ki… Bir kimseye, ‘Senin annen fakir, güzel değil, onun yerine daha zengini, daha güzelini verelim.’ dense kim kabul eder.  Kanal boyu da, Kernek Parkı da Malatya’nın, türkülere girmiş kadim köşeleri. Bu yerler Malatyalının anası gibi, babası gibi. Sonra, Kanal Boyunun üst tarafını söküp yeniden yaptılar da neye benzedi? Malatyalı olmayanlar bile ‘Önceki hali daha güzeldi.’ diyor. Öncekinin ağırbaşlı, klasik güzelliğinin yerine görgüsüz, geri kalmış ülke zevkiyle aşırı süslenmiş bir yapı almış.”

CHP Battalgazi İlçe Başkanı Avukat Selahattin Sarıoğlu değerlendirmesine şunları ekledi: “Peki onca para kimin kesesinden gitti? Senin, benim cebimden. İnsana derler ki, ‘Paran o kadar çoktu gidip yolu olmayan, kaldırımı olmayan, direklerdeki elektrik telleri arap saçına dönmüş, suyu elektriği sık sık kesilen çevre yolunun altına, Taştepe’ye, Kiltepe’ye, Göztepe’ye, Yıldıztrpe’ye harca ki kalp kazanasın, sevgi kazanasın, sevap kazanasın ve de görevini yapmış olasın!’ “

Sarıoğlu son olarak şunları söyledi: “Bu yapılanların moda adıyla bir üst akıl tarafından, tüm Türkiye’de, kent kimliğiyle birlikte insanların belleğini silmek, geçmişten koparmak sözüm ona Yeni Türkiye gibi Yeni Malatya’lar yapmak amacıyla yaptırıldığını biliyoruz. Bunu çocuklar dahi biliyor artık. Ama Sayın Büyükşehir Belediye Başkanı çıkıp da, ‘Valla doğru söylüyorsunuz. Benim de içime hiç sinmiyor, hiç doğru bulmuyorum. Ama mecburum, emir Ankara’dan geliyor, ‘Böyle, böyle yapacaksınız!’ diyorlar. Nasıl yapmayayım!’ diyemiyor elbette.”

 

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bir Cevap Yazın