28.03.2024 - Beydağı Haber Ajansı Malatya Haberleri

Sosyal Medyada Paylaşmamanız Gereken 6 Bilgi

Sosyal Medyada Paylaşmamanız Gereken 6 Bilgi

1. Ev ve iş yeri adresinizi sosyal medyada paylaşmayın

Sosyal medya sitelerini kullanırken bizden istenilen bütün bilgileri paylaşmak zorunda değiliz. Ev ya da iş yeri adresimiz ve telefon numaralarımız gibi iletişim bilgilerimizi gerektiğinde üçüncü şahıslarla bizzat paylaşabiliriz. Ancak bu bilgileri sosyal medya sitelerinde paylaştığımızda uygulamalar aracılığıyla kimlik hırsızlarının ve art niyetli kişilerin adeta hedefi haline geliriz. Bu yüzden evimizde güvenli bir şekilde oturmak ve huzurumuzun bozulmaması için evimizde check-in yapmamaya ve özel alanlarımızda konum bildiren uygulamaları kullanmamaya özen göstermeliyiz.

2. Çocuklarınızın fotoğraflarını paylaşırken dikkatli olun

Hepimiz bebekleri seviyoruz. Muhtemelen sizin çocuğunuz da dünyalar tatlısı bir bebek. Ancak çocuğunuzun da bir mahremiyeti var ve her anının fotoğrafını çekip, sosyal medyada paylaşmanız çocuğunuzun mahremiyeti için sakıncalı olabilir. Ayrıca çocuklarınız güvenliği için okullarının adı ve adresi gibi bilgileri de sosyal medyada paylaşmamanızda fayda var.

3. Tatile gittiğinizi sadece yakınlarınız bilsin

Tatile çıkmaya karar verdiniz ve tüm sosyal medyada tatil programınızı paylaştınız. Gelsin “like”lar, yorumlar, planlar ve programlar! Nereye gidiyorsanız check-in yaparak cümle aleme tatilinizi saniyesi saniyesine haber veriyorsunuz. Ancak unuttuğunuz bir şey var: Sizi takip edenler sadece arkadaşlarınız değil! Evinizi soymayı planlayan hırsızların da yakın markajındasınız. Siz tatilinizi yapa durun, bırakın hırsızlar da rahatça evinizde çalışsın.

4. Parolanız köpeğinizin adı olmasın

Sosyal medya siteleri ve diğer üye olduğunuz platformlar için tahmin edilmesi zor, güçlü şifreler oluşturun. Şifreniz sevgilinizin, çocuğunuzun, köpeğinizin adı veya nerede büyüdüğünüz, nerede evlendiğiniz, doğum tarihiniz ve cep telefonu numaranız gibi pek çok kişinin kolayca tahmin edebileceği şifreler olmamalı. Bunun yerine kimsenin tahmin edemeyeceği, rakamlar ve harflerden oluşan güçlü şifreler oluşturmaya gayret gösterin.

5. Fotoğraflarınızı paylaşırken dikkat

Sosyal medyada özellikle Facebook, Instagram ve Twitter’da fotoğraf paylaşırken dikkatli olun. Arkadaşlarınızla çektirdiğiniz ya da özel anılarınızı sosyal medyada paylaşmamaya özen gösterin. Arkadaşlarınızın fotoğraflarını paylaşırken de mutlaka kendilerinden izin alın ve izin almadan fotoğraf paylaşımı yapmayın.

6. Banka ve kredi kartı bilgileriniz size özeldir

Banka, kredi kartı, T.C. kimlik numaranız gibi bilgilerinizi arkadaşlarınızla ya da sosyal medya hesabınızda paylaşmayın, kimlik hırsızlığına maruz kalabilirsiniz. Finansal güvenliğiniz için doğum tarihiniz, kişisel ve finansal bilgilerinizi güvenilir bir şekilde saklamanızda fayda var. Finansal bilgileriniz çalındığında adınıza hesap açmak ve işlem yapmak için her türlü illegal girişimde kullanılabilir.

KAYNAK : http://yenikadin.com/sosyal-medyada-paylasmamaniz-gereken-6-bilgi-8550451-haberi/

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bir Cevap Yazın