29.03.2024 - Beydağı Haber Ajansı Malatya Haberleri

Terör en çok çocuk ve gençleri etkiliyor

Terör en çok çocuk ve gençleri etkiliyor

Terörün asıl amacının belli bir sayıda insan öldürmek değil, daha ziyade bir korku toplumu üretmek olduğunu vurgulayan Uzm. Klinik Psikolog Ela Reyhanlıoğlu, terör olayları ile başa çıkmada çocuk ve gençlerin yetişkinlere göre daha çok zorlandığını belirtti ve bu konuda ailelere çok ciddi bir görev düştüğünü söyledi.

Uzm. Psk. Ela Reyhanlıoğlu, “‘Patlama oldu dışarı çıkmayın’ gibi söylemler çocuğun kaygı ve korkuyu anne-babasından öğrenmesine, modellemesine neden olur” dedi.

Hangi durumlarda psikolojik destek alınmalı

Uzm. Psk. Reyhanlıoğlu, hangi durumlarda psikolojik destek alınmalı sorusuna şöyle cevap verdi: “Bizim için en temel kriter işlevselliğin kaybolmasıdır. Eğer çocuk okula gitmek istemiyorsa ya da yetişkin bir birey işe giderken çok fazla geriliyor, toplu taşıma araçlarına binemiyor, planlarını iptal ediyorsa ve uykularında problem oluyorsa işte o zaman kişilerin profesyonel bir destek alması gerekiyor.”

Toplumsal birlik duygusuyla hareket edilmeli

Bunu bir toplumsal travmaya çevirmeden, toplumsal birlik duygusuyla hareket ederek ve biraz da hem devletimize hem de emniyet güçlerimize güvenerek işlevselliğimizi kaybetmeden yola devam etmemiz gerektiğini belirten Uzm. Psk. Reyhanlıoğlu, “Aksi halde terörün tam da amaçladığı şey olur. Bir korku toplumu oluşmuş olur ve travmatize bir nesil olur” açıklamasında bulundu.

Terör en çok çocuk ve gençleri etkiliyor – İZLE:

Kadinvekadin.net özel haberidir.

KAYNAK : http://www.kadinvekadin.net/teror_en_cok_cocuk_ve_gencleri_etkiliyor.html

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bir Cevap Yazın