28.03.2024 - Beydağı Haber Ajansı Malatya Haberleri

CHP İMAR DEĞİŞİKLİĞİNİ SORDU

CHP İMAR DEĞİŞİKLİĞİNİ SORDU
Türkiye AKP İktidarıyla birlikte, rantın, peşkeşin, adam kayırmacılığın ne demek olduğunu çok daha yakından görmeye başladı.
12 yıllık AKP iktidarında  Malatya sürekli kan kaybeden, kabuğuna çekilen, küçülen bir yapıya büründü. Malatya’nın özellikle sağlık alanında, bölgenin çekim merkezi olması beklenirken, maalesef bu hedeften de hızla uzaklaşılmaktadır.
AKP, Malatya’nın  merkezinde 2 devlet hastanesini TOKİ’ye devredip, Şeker Fabrikası arazisine 1 tane devlet hastanesi yaptırdı. AKP öve öve ‘sağlıkta reformlar yaptım’ diyor ama, 2 hastaneyi TOKİ’ye devrederek ancak yerine 1 hastane yaptırabiliyor. Bu devletin imkanları, Malatya’ya yeni bir hastane yapmaya yetmedi mi ki TOKİ’ye hastanelerimizi verdiniz? Malatyalıların verdiği vergileri nerelere harcıyorsunuz? Bu konu gündeme geldiği ilk günden itibaren tepkilerimizi dile getirdik. Malatya’nın sağlığıyla oynamayın dedik. Ama dinletemedik.
Dün Milletvekilimiz Veli Ağbaba da yaptığı açıklamada, peşkeşin sanılanın çok daha üzerinde olduğunu ortaya çıkardı. 46 Dönümlük Beydağı Devlet Hastanesi’nin 5 dönümünün dışındaki alanın tamamı yani 41 dönüm  TOKİ’ye imar planı değişikliği ile devrediliyor.
Ne demek imar planı değişikliği?
Malatya Belediyesi imar planında Beydağı Devlet Hastanesinin alanı Sağlık tesisi olarak görülüyor. Özelleştirme İdaresi’nin isteği, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın onayıyla sağlık tesisi olan alanın ticari ve konut alanına dönüştüğü ortaya çıktı. Üstelik de yoğunluğu artırılarak. Artık Malatya’nın gözbebeği olan bu arazinin üzerinde çok katlı apartmanlar yükselebilir.
Sonuçta merkez ilçe yapılan 297 Bin nüfuslu Battalgazi’de tek bir devlet hastanesi bırakmadılar.Pek çok şehirden daha büyük bir nüfusu olan Battalgazi, ranta ve  sağlıksız bir anlayışa kurban edildi.
Beydağı Devlet Hastanesi’nin imar değişikliğiyle ilgili ,belediye’nin geç kalınmadan derhal itirazda bulunmasını bekliyoruz. Bu hem hukuki hem de vicdani sorumluluktur. Kendisine oy versin-vermesin tüm Malatyalılar adına Belediye Başkanını buradan göreve davet ediyoruz.
Cumhuriyet Halk Partisi olarak, askıya çıkan imar değişikliğiyle ilgili gerekli itirazımızı en kısa sürede gerçekleştireceğiz. İtirazın ardından bu konuyu hem Malatya’da hem de Ankara’da mahkemeye taşıyacağız.
Tüm Malatyalıların ortak görüşü hastane yerlerine dokunulmamasıdır. Büyükşehir olan Battalgazi-Yeşilyurt gibi bir çok ilden büyük merkez ilçeleri olan bir şehre önümüzdeki dönemde 3 hastanenin bile yetersiz kalacağı düşünülmektedir. En azından,  Malatya Devlet Hastanesi’nin daha önceki tam teşekküllü haliyle faaliyetine devam etmesini, Beydağı Devlet Hastanesi yerinin ise  TOKİ’den alınarak  yeşil alan ve dinlenme alanına veya tüm Malatyalıların kullanabileceği bir yapıya kavuşturulmasını istiyoruz. Bundan önce olduğu gibi, bundan sonra da çocuklarımızın geleceğini, Malatya’nın değerlerini korumaya devam edeceğiz.
                                                                                                Enver KİRAZ                    
                                                                                        CHP Malatya İl Başkanı

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bir Cevap Yazın