28.03.2024 - Beydağı Haber Ajansı Malatya Haberleri

Ütü Yapmanın İncelikleri

Ütü Yapmanın İncelikleri

İşte ütü yaparken dikkat etmeniz gereken noktalar…

-Önce kumaşlara göre ayırın
-Ürüne nasıl bakacağınızın açıklandığı etiketteki talimatlara uyun. Bu işaretler biraz kafa karıştırıcı olabilir.
-Ütüye başlamadan önce ütünün tabanını kontrol edin ve temiz olduğundan emin olun. Eğer kirliyse temiz bir bezle tortuları silin.
-Ütünün tabanına dokunmadan önce fişte olmadığından ve soğuk olduğundan emin olun.
-Temiz çamaşırları ütülemeden önce kumaşlarına göre ayırın. Ütü yapmayı kolaylaştırmak için ütüye en düşük ısıda ütülenmeyi gerektiren ürünlerle başlayın, en yüksek derecede ütülenecekleri sona bırakın.
-Önce ütüyü kumaşın tersinde deneyin. Eğer ütünün kumaşa yapışacağından şüphelenir ya da kumaşın parladığını görürseniz ütü fazla ısınmış demektir. Ütünün derecesini düşürüp kumaşa çok fazla bastırmadan kullanın.
-Üzerinde baskı olan giysileri tersten ütüleyin.
-Çok buruşuk giysiler veya kumaşlar için buhar kullanın. Doğru ütüyü bulmanız önemli. İyi buhar veren ve kaliteli taban levhası olan bir ütü işinizi hızlandırıp kolaylaştırır. Buharın nemi kumaşların ipliklerini gevşetir; levha tabanı buruşuklukları düzleştirir.

Kıyafetlerinizi nasıl asmalısınız?

-Kıyafetlerinizi asmadan veya katlamadan önce mutlaka ütüleyin. Giyilmeye hazır olmayan bir şeyi asmak anlamsız. Dolabınızda ütülü giysilerin bulunması hayatınızı kolaylaştırır.
-Tel askı kullanmayın! Kuru temizlemecilerden gelen tel askıları çöpe atın. Kıyafetlerin şeklini bozmayan tahta askıları tercih edin.
-Gardırobunuzdaki askıların hepsi birbirinin aynı olsun. Böylece yerden kazanırsınız ve dolabınızın içi daha tertipli gözükür.
-Astığınız kıyafetlerin fermuarları çekilmiş, düğmeleri iliklenmiş olsun. Böylece şekillerini korurlar.
-Süveterleri asmayın. Asarsanız omuzları şeklini kaybeder. Katlayıp raflara ya da çekmecelere yerleştirin.
-Tişörtleri katlayıp üst üste yerleştirin. Dolabınızda az sayıda raf ve çekmece varsa, tişörtleri asabilirsiniz. Askıyı tişörtün altından geçirin ki boyun kısmı esnemesin.
-Eğer aldığınız etek veya elbisenin askı halkası varsa ürünün askıları yerine bu halkadan asmayı tercih edin. Böylece ürün askıdan kayıp yere düşmez.
-Jean’lerinizi katlayıp çekmecelere koyabilirsiniz ancak diğer pantololarınızı kalın askılara asmalısınız. Bacakları paralel olmalı. Ya da pantolon askısı kullanabilir, pantolonları kemerinden asabilirsiniz.
-Dolabınız kıyafetleri boydan asabilecek yükseklikte olsun, böylece buruşmazlar.
-İç çamaşır, çorap ve eşarplarınızı ayrı bölmelerde saklayın.
-Kıyafetlerinizi her zaman düz bir yüzey üzerinde katlayın.

KAYNAK : http://yenikadin.com/utu-yapmanin-incelikleri-8567453-haberi/

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bir Cevap Yazın