18.04.2024 - Beydağı Haber Ajansı Malatya Haberleri

@ValiToprak, Türkiyede Huzurdan Bahsetmek İstiyorsak…

@ValiToprak, Türkiyede Huzurdan Bahsetmek İstiyorsak…

VALİ TOPRAK, TÜRKİYE’DE HUZURDAN BAHSETMEK İSTİYORSAK, ÖRNEK MALATYA İLİMİZDİR

Vali Toprak, Malatya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen “Geleneksel En İyi Yaş Kayısı Yarışması” ödül töreni programına katıldı.

Vali Toprak programda yaptığı konuşmasında, “Ramazanınızı tebrik ediyorum, içinde bulunduğumuz bu mübarek günler yardımlaşma, paylaşma, sevgi ve hoşgörünün yoğunlaştığı günlerdir. Ramazan bereketi ile geliyor, bu bereketten tüm insanlık birlikte istifade ediyor. Ramazan ayının getirdiği güzelliklerin tüm toplumumuza, Malatya’mız başta olmak üzere tüm insanlığa dalga dalga yayılmasını Cenabı Haktan niyaz ediyorum.

 Özellikle Sayın Büyükşehir Belediyesi Başkanımıza teşekkür etmek istiyorum. Katılım sağlayan Büyükşehir Belediyemiz, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğümüz ve Ziraat Odası Başkanlığımız, çiftçilerimizle birlikte çok güzel bir kayısı yarışmasının gerçekleştirdiğini görüyorum.

 Aldığım bilgilere göre bu güne kadar düzenlenen yarışmalara çiftçilerimizin katılımın en iyi ve yoğun olduğu bir program, onun için çiftçilerimiz ’ide tebrik etmek istiyorum. Kayısının önemini anlatmaya gerek yok, kayısı Malatya’mız için, ülkemiz için, dünya için çok önemli. Dünya kayısı üretiminde Malatya çok önemli bir nokta’da, Malatya adına da siz değerli üreticilerimizde çok önemli katkılar sağlıyorsunuz. Önemli olan bu kıymetli ürünün değerlenmesi üreticilerimizin buradan daha iyi bir katkı sağlayabilmesi ve ülkemizin değerine de değer katabilmek, çünkü çiftçimiz kazanınca ülkemiz milletimizde kazanmış oluyor.

 Bu anlamda bir taraftan Büyükşehir Belediyemiz ve yerel yönetimlerimiz, diğer taraftan hükümetimiz ve Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğümüz, Ziraat Odası Başkanlığımız olmak üzere herkes kayısının belli bir noktaya gelmesi için uğraş veriyor. Bu anlamda bizimde görevimiz; Tüm dinamiklerimiz ile katkı sağlamakla birlikte ilimiz adına önemli olan kayısı ürününün daha iyi üretilmesi, kalitesinin arttırılması bununla birlikte pazarlama arayışlarının artırılmasıdır. Teknik bir tabirle kayısının endüstriyelleştirilmesi çok önemlidir. Ürünün çeşitlendirilmesi ve kıymetlendirilmesi çok önemlidir. Bundan sonraki çalışmalarda umuyorum ki tüm bu katılımlarla, desteklerle birlikte bu noktada da önemli bir açılım sağlanacaktır.

Tekrar kayısı yarışmasında dereceye giren, girmeyen katkı sağlayan, burada bu yarışmaya iştirak eden tüm çiftçilerimizi kutlamak istiyorum. Bu yarışmaya katkı sağlayan ve önayak olan öncelikle Büyükşehir Belediyemiz ile tüm kurum ve kuruluşlarımıza da teşekkür ediyorum.

Ramazanın bereketi ile birlikte Allah devletimizi ve milletimizi var etsin, ülkemizi ve milletimizi her türlü kazalardan ve belalardan korusun, milletimizle, devletimiz ile birlikte geleceğe bir ve beraber olarak ileri noktaya gidebilelim. Bu anlamda Malatyalı kardeşlerimize, tüm Malatya dinamiklerine teşekkür etmek istiyorum. Türkiye’de huzurdan bahsetmek istiyorsak örnek Malatya ilimizdir, Malatya’da her bir çeşitliliğin olduğu noktada bir her bir insanımız ve vatandaşımız ülkemizin birliğine beraberliğine örnek olacak şekilde bu güzel birlikteliği sağlıyor ”dedi.

Konuşmaların ardında 202 üreticinin katıldığı yarışmada, jüri üyeleri tarafından iki ayrı kategoride Hacıhaliloğlu ve Kabaaşı kayısı çeşitlerinden en iyi kayısılar seçildi.

Dereceye giren üreticilere ödüllerini Vali Toprak, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Yeşilyurt Kaymakamı Nesim Babahanoğlu, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ercan Turan, Malatya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ali Selvi ve Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş. Genel Müdürü Sabri Akın verdi.

en_iyi_kayisi_yarismasi

 

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bir Cevap Yazın