16.04.2024 - Beydağı Haber Ajansı Malatya Haberleri

Windows 10 Mobile’a Parmak İzi Desteği!

Windows 10 Mobile’a Parmak İzi Desteği!

Microsoft’un yeni işletim sistemi Windows 10’un mobil sürümüne parmak izi tarayıcısını getireceğine ilişkin iddialar, şirketin gündemini meşgul ediyordu.

Microsoft, gerçekleştirdiği WinHEC Konferansında söz konusu iddiaları doğrulayarak, Windows 10 mobil sürümünün parmak izi tarayıcısını destekleyeceğini açıkladı.

Parmak İzi Çözümü Cihazlara Ne Zaman Gelecek?

Kullanıcıların Windows 10 mobil sürümüne yönelik olarak gelecek parmak izi tarayıcısı çözümüne kavuşması için TechnoBuffalo’da yer alan habere göre 2016 yılının sonlarını beklemeleri gerekiyor.

WinHEC Konferansında gerçekleşen duyuruda, Windows 10’a yönelik olarak gelecek parmak izi tarayıcısının, cihazlara uygulanacak bir güncelleme ile kullanıcılara sunulacağı belirtildi.

Microsoft en son mobil cihazlara, “Yüz Tanıma” ve “İris Tarayıcı” çözümlerini getirmiş, parmak izi teknolojisi yerine yüz tarayıcılarına odaklanacağı iddialarını ortaya çıkarmıştı.

Windows Hello özelliği ile kullanıcıların biyometrik profillerini çıkaracak yüz tanıma tarayıcılarının, ilk etapta Lumia modellerine uygulanacağı ifade edilmişti.

Mobil platformlarda parmak izi tarayıcıların varlığı da çok eskiye dayanmıyor. 2014 yılında Apple Dokunmatik Apple Kimliği özelliğini meydana getirdikten sonra; Samsung, LG, Sony, HTC, One Plus gibi şirketler, teknolojiyi cihazlarına uygulama yoluna gitmişlerdi.

:: Windows 10 Mobil sürümüne yönelik olarak gelecek parmak izi tarayıcıları hakkında ne düşünüyorsunuz?

KAYNAK : http://shiftdelete.net/windows-10-mobile-parmak-izi-destegi-71468

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bir Cevap Yazın