25.04.2024 - Beydağı Haber Ajansı Malatya Haberleri

Yapı Sektörünün En Büyük Fuarı UNICERA Kıtaları Buluşturdu

Yapı Sektörünün En Büyük Fuarı UNICERA Kıtaları Buluşturdu

Yapı sektörünün en büyük buluşması UNICERA, Tüyap Yönetim Kurulu Başkanı Bülent ÜNAL, Tesisat İnşaat Malzemecileri Derneği (TİMDER) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Aydın EŞER, Türkiye Seramik Federasyonu (TSF) Başkanı Ahmet YAMANER, TOKİ Başkan Yardımcısı Dr. Ahmet ŞAHİN ve TBMM İmar, Bayındırlık ve Turizm Komisyon Başkanı Erol KAYA’nın katılımı ile 23 Şubat’ta Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi Büyükçekmece, İstanbul’da kapılarını açtı.

28 yıldır dünya pazarlarını sektör markaları ile buluşturmaya devam eden UNICERA Uluslararası Seramik Banyo Mutfak Fuarı, bu yıl Almanya, Amerika, Bulgaristan, Çin, Fransa, Hindistan, İngiltere, İran, İspanya, İtalya, Sırbistan ve Türkiye dahil olmak üzere 13 ülkeden 372 katılımcı firmayı 11 salon 98.000 m2 kapalı sergileme alanında ağırladı.

Küresel pazarda yeni işbirlikleri ve etkin stratejilerin oluşturulmasında önemli rol oynayan fuar; Bulgaristan, Bosna Hersek, Gürcistan, Filistin, Fransa, Hırvatistan, İran, Kosova, Litvanya, Makedonya, Moldova, Özbekistan, Rusya, Sırbistan, Tunus, Ukrayna, Ürdün, Yunanistan’dan gelen alım heyetlerinin yanı sıra bireysel katılımlar ile birlikte 107 ülkeden 6.618 yabancı, 78 ilden 61.673 yerli, toplamda 68.291 ziyaretçiye ev sahipliği yaparak, ekonomik daralmaya rağmen sektörün en önemli ticaret merkezi olduğunu bir kez daha kanıtladı.

En yeni teknolojilerin özel alanı “CERAMICTECH”

En son teknolojilerin yakından takip edildiği CERAMICTECH Seramik İşleme Teknolojileri özel bölümü bu yılda katılımcı ve ziyaretçilerden yoğun ilgi gördü. Her yıl biraz daha büyüyen ve ilgi gören CERAMICTECH özel bölümünde uygulama aşamasında kullanılan tüm teknoloji ürünlerini; seramik makineleri, makine yedek parçaları, yan sanayi ürünleri, hammaddeler ve kimyasalları birebir inceleme fırsatı sundu.

Geleceğin profesyonelleri uzmanlarla buluştu

UNICERA, katılımcı ve ziyaretçilerine sunduğu ticari fırsatların yanı sıra yurtiçinden ağırladığı üniversitelerin mimarlık, içmimarlık, endüstri ürünleri tasarımı ve seramik, cam bölümü öğrencilerini sektör uzmanları ile buluşturdu. Fuar aynı zamanda birbirinden renkli sergilere de ev sahipliği yaptı.

Teknoloji, Mimarlık, Deneyimler

Tüyap-İstanbul Serbest Mimarlar Derneği (İSMD) iş birliği ile düzenlenen, İSMD Başkanı Yüksek Mimar Ertun Hızıroğlu ve Mimar Umut İyigün’ün konuşmacı olarak katıldığı “Teknoloji, Mimarlık, Deneyimler” konferansında 20’inin üzerinde üniversiteden öğrencilerin katılımı ile bir araya geldi. Konferansta; gelişen teknoloji ile mimari gelişmeler masaya yatırıldı.

Seramik sanatının yansımaları

F.Figen Şekerci Sabuncuoğlu’nun “Hayata Dair” Sergisi ve Adell Su Armatürleri tarafından düzenlenen “Ab-ı Hayat Koleksiyonundan Tarihi Su Kapları” sergisi ziyaretçileri sanatla bir araya getirdi.

Genç tasarımcılar geleceğe yön veriyor

Fuar süresince; 18 Mart Üniversitesi, FMV Işık Üniversitesi ve Anadolu Üniversitesi öğrencilerinin seramik tasarım çalışmalarının yer aldığı sergiler ile genç tasarımcıların eserleri profesyoneller ile buluştu.

Surp Pırgiç Ermeni Hastanesi Vakfı’na bağlı ZİBEÇ (Zihinsel Bedensel Engelli Çocuklara Yardım Kolu) tarafından organize edilen sosyal sorumluluk projesi kapsamında; engelli çocukların toplum içerisinde kaynaşması ve sosyalleşmesi amacıyla, fuarın ilk iki günü engelli çocuk ve gençlerinin tasarlayıp uyguladıkları seramik duvar süslemeleri çalışmaları sergilendi.

KAYNAK : http://yenikadin.com/yapi-sektorunun-en-buyuk-fuari-unicera-kitalari-8219765-haberi/

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bir Cevap Yazın