16.06.2024 - Beydağı Haber Ajansı Malatya Haberleri

Yeşilyurt’ta Sıfır Atık Bilinci İçin Eğitim Seferberliği

Yeşilyurt’ta Sıfır Atık Bilinci İçin Eğitim Seferberliği

**Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, Şehriban Günata Anadolu Lisesi’nde düzenlenen “Sıfır Atık ve İklim Değişikliği Farkındalık Eğitimi”ne katılarak, çevreye duyarlılık konusunda öğrencilerle bir araya geldi.**

Yeşilyurt Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle yürütülen “Sıfır Atık ve İklim Değişikliği Farkındalık Eğitimi” programı kapsamında Şehriban Günata Anadolu Lisesi öğrencileriyle buluşan Başkan Geçit, çevre ve insan sağlığı için atıkların azaltılmasının önemine vurgu yaptı. 250 kg atık pil toplayarak çevreye duyarlılık konusunda örnek bir davranış sergileyen okulda düzenlenen programa, Yeşilyurt İlçe Milli Eğitim Müdürü Caner Güler, okul idarecileri, öğretmenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Programda konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Caner Güler, daha yaşanabilir ve sağlıklı bir çevre için gençlere büyük görevler düştüğünü belirterek, “Öğrencilerimizde bu bilinci oluşturmak ve onlara destek olmak amacıyla bu eğitim programını düzenliyoruz. Çevreye duyarlılık konusunda verdiği desteklerden dolayı Başkanımız Prof. Dr. İlhan Geçit ve ekibine teşekkür ediyoruz” dedi.

**”Sıfır Atık” projelerine büyük önem verdiklerini belirten Başkan Geçit ise şunları söyledi:**

“Doğada uzun süre çözünmeyen atıkların insan ve çevre sağlığına verdiği zararları bir hekim olarak yakından biliyorum. Bu zararlı atıkların başta kanser olmak üzere pek çok hastalığa yol açabilmesi, konuya olan hassasiyetimi daha da artırıyor. Belediye olarak hayata geçirdiğimiz çevre yatırımlarının yanı sıra, bilgilendirme ve bilinçlendirme çalışmalarıyla da farkındalık oluşturmayı hedefliyoruz.”

**Başkan Geçit sözlerini şöyle sürdürdü:**

“Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan Hanımefendi’nin himayelerinde yürütülen “Sıfır Atık” projesine destek olmak ve gençlerimizi bilinçlendirmek amacıyla başlattığımız eğitim programıyla bugüne kadar 258 okulumuzdan 32 bin öğrencimize ulaştık. Erken yaşta sıfır atık bilincini aşılamayı hedeflediğimiz bu eğitimler, temiz, sağlıklı ve güzel bir geleceğin inşasına katkı sağlıyor. Şehriban Günata Anadolu Lisesi öğrencilerimizin 250 kg atık pil toplayarak gösterdikleri duyarlılık bizleri ziyadesiyle memnun etti. Okul müdürümüze, öğretmenlerimize ve sevgili öğrencilerimize teşekkür ediyorum. Yeşilyurt Belediyesi olarak çevrenin, doğanın ve insan sağlığının korunması için çalışmalarımıza kararlılıkla devam edeceğiz.”

Başkan Geçit, konuşmasının sonunda gençlere okumanın ve araştırmanın önemine değinerek, “Sizler ülkemizin geleceğisiniz. Bilgiyle donanarak ülkemize ve milletimize layık bireyler olacağınıza inanıyoruz. Belediye olarak her zaman yanınızdayız” dedi.

Program sonunda Başkan Geçit, öğrencilere “Sıfır Atık” çantası hediye etti.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bir Cevap Yazın