22.06.2024 - Beydağı Haber Ajansı Malatya Haberleri

Yüksek Enflasyon Memur ve Emeklileri Vuruyor: Refah Payı Zorunlu!

Yüksek Enflasyon Memur ve Emeklileri Vuruyor: Refah Payı Zorunlu!

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, TÜİK’in mayıs ayı enflasyon verilerine tepki göstererek, refah payı uygulamasının hayata geçirilmesini bir kez daha vurguladı. Kahveci, “Refah payı olmadan bu süreci atlatmak imkansız” dedi.

Kahveci, enflasyonun mayıs ayında da yükselerek %3.37 oranında arttığını ve yıllık enflasyonun %75.45’e ulaştığını belirtti. Bu durumun memur ve emeklilerin alım gücünü ciddi şekilde etkilediğini, maaşlarının değer kaybettiğini ifade etti. Ocak ayında yapılan %15’lik maaş artışının enflasyon karşısında yetersiz kaldığını ve kamu çalışanlarının alım gücünün %7.72 oranında düştüğünü vurguladı.

Kahveci, son dönemde alınan tasarruf önlemlerinin de memur ve emeklilerin ekonomik ve özlük haklarını doğrudan etkilediğini söyledi. Servis hizmetlerinin kaldırılması, koruyucu giyim yardımı, fazla mesai ödemeleri ve lojman kiraları gibi hakların kısıtlanması, memur ve emeklilerin zor durumda kaldığını gösteriyor.

“Çarşıda ve pazarda fiyatlar sürekli yükselirken, memur ve emeklilerimizin eriyen maaşları ile ay sonunu getirmeleri imkansız hale geldi.” diyen Kahveci, bu olumsuz şartlar altında alım gücünü korumak ve yükseltmek için maaşlara refah payı eklenmesi gerektiğini vurguladı. Enflasyon farkının maaşlara yansıtılmasını ve vergi dilimlerinin yeniden düzenlenmesini talep eden Kahveci, “Bu süreçte hayatı bir önem taşıyan bu taleplerimizin karşılık bulmasını bekliyoruz.” dedi.

Kahveci, enflasyonun hızının kesilmesi ve hayat pahalılığının azaltılması için uzun bir süreç gerektiğini belirterek, “Çalışanlara refah payı verilmeden bu sürecin atlatılamayacağının da yetkililerce kabul edilmesi ve bir an önce refah payı uygulamasına dönülmesi gerekiyor” şeklinde sözlerini tamamladı.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bir Cevap Yazın