21.06.2024 - Beydağı Haber Ajansı Malatya Haberleri

Ağbaba: Malatya’da Yıkım İhaleleri Şeffaf mı? TYP’de Binlerce Kişi İşsiz Kalacak mı?

Ağbaba: Malatya’da Yıkım İhaleleri Şeffaf mı? TYP’de Binlerce Kişi İşsiz Kalacak mı?

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, TBMM’de yaptığı konuşmada Malatya’da yürütülen yıkım ve hafriyat ihalelerinin şeffaflığı ve adaleti konusunda ciddi endişelerini dile getirdi. Ağbaba, ihalelerin daha önceden haberi olan ve Malatya dışından gelen firmalara verildiğini, deprem sonrası mağdur olan yerel esnafın ise bu ihalelerden haberdar bile edilemediğini iddia etti.

Ağbaba, “Malatya’dan ihaleye girmek isteyenler bu ihale tarih ve saatlerini duymuyor. Zaten mağdur olmuş esnaf, yıkım firmaları, müteahhitler iyice mağdur oluyor.” diyerek, ihalelerde şeffaflık ve adalete dikkat çekilmesi gerektiğini vurguladı.

Ağbaba ayrıca, deprem bölgesinde çalışan 2 bin 500 TYP personelinin 22 Mayıs’ta işsiz kalmasına dikkat çekerek, TYP programının uzatılması gerektiğini belirtti. Ağbaba, “Özellikle deprem bölgesinde çalışan TYP personellerinin çalışma süreleri mutlaka uzatılmalı, çok ciddi mağduriyet yaşanan şehirlerde bir de insan gücü mağduriyeti yaratılmamalıdır.” diyerek, hükümeti bu konuda harekete geçmeye çağırdı.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bir Cevap Yazın