28.03.2024 - Beydağı Haber Ajansı Malatya Haberleri

ANESİAD Bölge Genişletilmiş İl Divan ve İstişare Toplantısı Gerçekleştirildi

ANESİAD Bölge Genişletilmiş İl Divan ve İstişare Toplantısı Gerçekleştirildi

KILAVUZ “ HER ZAMANKİNDEN DAHA ÇOK BİRLİKTELİĞE İHTİYACIMIZ VAR “

          Kısa adı ANESİAD olan Anadolu Esnaf Sanayici ve İş Adamları Derneği Malatya şubesi tarafından organize edilen bölgesel toplantılar çerçevesinde genişletilmiş il divan ve istişare toplantısı üyelerin büyük katılımıyla gerçekleştirildi.

           2010 yılında kurularak faaliyetlerine başlayan ANESİAD Genel merkezi Türkiye genelinde ciddi çalışmalarla şube sayısını her geçen gün artırırken iki ayda bir gerçekleştirdiği Bölgesel genişletilmiş il divan ve istişare toplantılarını aldıkları kararla her toplantıyı şubesi bulunan bir ilde gerçekleştirmeye devam ediyor.

          Malatya Kaburga Sofrasında Malatya şube yönetimi ve üyelerinin katıldığı bölgesel genişletilmiş il divan ve istişare toplantısına ANESİAD Genel başkanı Ali Kılavuz, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı  Uğur Polat, İş-Kur il müdürü Vahap Toman, İŞGEM müdürü Necip Cengil, TKDK başkanı Murat Tunç, 1. OSB Müdürü Remzi Yaşar, Meşale Derneği yön kurulu başkanı Tamer Çalhan, ANESİAD Malatya Şube Başkanı Resul Kocamaz, Kayseri, Gaziantep, Adıyaman, Bitlis şube başkanları ve yönetim kurul üyeleri ve Malatya şube üyeleri katıldı.

          Toplantı öncesi Mehmet Yel tarafından okunan Kuran-ı Kerim tilavetinden sonra kürsüde açılış konuşmasını yapan ANESİAD Malatya şube başkanı Resul Kocamaz “ ANESİAD Malatya şubemiz 2014 yılında kurularak faaliyetlerimize başladık. Birçok ilde yapılanmalar devam etmektedir.

           Ülke genelinde, esnaf, sanayici ve işadamlarının, ticaret, üretim ve istihdam problemleri, bunların çözümüne ilişkin öneriler, helal ve temiz kazanca yönelik teklifler, sektörel ticari analizler, hızla çevirilen ticari hayata adaptasyon çalışmaları, geliştirici yurt içi ve yurt dışı gezileri, sosyal ve kültürel etkinlikler ANESİAD’ın faaliyet alanlarıdır.

           Farklı zamanlarda üyelerimizi bir araya getirecek organizasyonlarımız olmakta. Bölgesel istişare toplantımızı Malatya’da gerçekleştiriyoruz. Buradan çıkacak sonuç inşallah ümmetimiz için, esnaflarımız ve sanayicilerimiz için hayırlı olur.

           Bu gün bakıyoruz Suriye, Irak, Mısır, Rusya sıkıntıların yaşandığı bölgeler. Her taraf kan gölü. Dünyada ekonomisi son yıllarda 4. cü sıraya yükselmiş bir Türkiye var. Dünya şokta nasıl oluyor diye. Bu toprağın insanı Çalışkan, Gayretli, özverili, devletinin  yanında. Son dönemde dünya devletleri bunu hesap edemediğinden şu an Ülkemizin içerisine Terör belasını musallat etmek için çaba sarf ediyorlar.

          Bizim insanımız bunlara da prim vermeyecektir. Devletinin yanında olacaktır. Her zamankinden daha çok birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var. Bizlerde Esnaf sanayici ve iş adamları olarak istişare, ehliyet, liyakat ve adalet çerçevesinde çalışmalarımızı devam ettirirsek, birlik olup dimdik ayakta olursak, Ülkemizin ilerlemesine katkı sunmuş oluruz.”

          Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat ise konuşmasında “ Bu topraklarda savaşlar yüzyıllardır Haçlılarla değil içte ve dıştaki hainlerle ve gafillerle olmuştur. İnşallah Ülkemiz üzerinde oynadıkları oyunlarda başarılı olamayacaklardır. Her alanda artık büyüyen, gelişen, hedefleri olan, ayakları üzerinde duran bir Türkiye var.

           ANESİAD’ın kuruluşunda bende varım. Böyle önemli bir kuruluşta olmaktan son derece mutluyum. Esnaflık, İş adamlığı bulunduğu görev itibarıyla çok önemli görevler üstlenmiş vaziyette. Malatya’da sizleri misafir etmekten dolayı da mutluyuz. “

          ANESİAD Genel Başkanı Ali Kılavuz ise yaptığı konuşmasında Malatya’da sizlerle birlikte olmaktan son derece mutluyum. Sanayicilerimize ziyaretler gerçekleştirdik diye belirttiği konuşmasında” Bizler kulluk bilinci ile hareket ediyoruz her zamankinden daha çok birlikteliğe ihtiyacımız var İnancımızın gerektirdiği genetik kodlarımızdan aldığımız bir gelenek vardır ki; bizler toplu birlikte hareket etmek zorundayız. Bizim zihin dünyamızda kardeşlik hukukunun işlemesini gerektirmektedir.

         ANESİAD 2010 yılında başlayan bir süreç. Bu konuda sizlerin büyük desteği oldu. Malatya şubesi bizim ilk şubemiz. Öyle bir çağda yaşıyoruz ki, toplu birlikte hareket edip, birbirimize destek sağladığımız sürece ayakta kalabilmemiz mümkün olacaktır. Bu çerçevede örgütlenmiş kurumlara ihtiyacımız var.

         2008 yılından beri dünyanın içinde bulunduğu durum Türkiye’deki çıkarılan terör olayları saf, temiz, kavilerin dik duranların kazanacağı, aynı kıbleye dönen insanlar olarak Gelişen, büyüyen, güçlü Türkiye’de Birlik ve beraberlikle devletimizin yanında bulunmamızla olaylar son bulacaktır.

          Esnafımızı küçük-büyük diyerek bir taksimata girişmeden kuşatıcı olmak durumundayız. Küçük esnafımızı nasıl atölyeye taşırız, nasıl sanayici yaparız, başarılı iş adamını dünyaya nasıl açarız, ortaya çıkan bu hâsılayı nasıl senkronize ederiz, işte biz bunun derdindeyiz. Ama bunu yaparken en önemli çıkış noktamız İslami hassasiyetlerimizdir.

          Çok ciddi çeşitli çalışmalar yapmamız gerekiyor. Erdemli, dürüst, adil işadamı nasıl olunur, nasıl olunması gerekiyorsa, birbirimizi o şekilde etkileyerek, proje ve etkinlikler üzerinden bir değer ortaya koymamız gerekiyor. Bunları yaparken birbirimize karşı hakkımız olan Adalet, Hakkaniyet, Düşeni kaldırmaya çalışan, Dışarıdan gelen olumsuzluklara göğüs gerecek bir örgütlenme modeli istiyoruz.”

anasiad

 

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bir Cevap Yazın