23.06.2024 - Beydağı Haber Ajansı Malatya Haberleri

Arguvan Türkü Festivali 27-28 Temmuz’da Gerçekleşecek

Arguvan Türkü Festivali 27-28 Temmuz’da Gerçekleşecek

Arguvan Belediye Başkanı Ersoy Eren, 16’ncısı düzenlenecek olan Uluslararası Arguvan Türkü Festivali’nin 27-28 Temmuz 2024 tarihlerinde gerçekleşeceğini duyurdu. Eren, festivalin Arguvan’ın marka festivali olduğunu belirterek, “Bir çok kurum, kuruluşun ve Arguvan sevdalılarının desteği ile festivali gerçekleştireceğiz” dedi.

Eren, festivale katkuı verecek Arguvan sevdalıların desteklerini bekleyerek, “Arguvan’ı birlikte yöneteceğimizi, birlik ve beraberlik içinde geliştireceğimizi her fırsatta vurguluyoruz. Bu festivali de kurum ve kuruluşlarımız, gurbetçilerimiz, siz değerli Arguvanlılar ve Arguvan sevdalıları ile hep birlikte yapacağız. Arguvan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ne yapacağınız her bağış festival giderleri için kullanılacaktır” diye konuştu.

**Festivali Muharrem Temiz Koordine Ediyor**

Festivali koordine eden Türk Halk Müziği Sanatçısı Muharrem Temiz, katılacak sanatçılarla görüşmeler yapıyor. Temiz’in, festivale ünlü sanatçılar Edip Akbayram ve Volkan Konak’ı davet etmek için yoğun bir çaba sarf ettiği öğrenildi. Festivale yaklaşık 50 sanatçının davet edildiği belirtiliyor.

**Festivalin Kapanışı Malatya’da**

Festivalin kapanışının Malatya’da bir konserle gerçekleşmesi planlanıyor. CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, festivalde bir günün Malatya’da yapılmasını istediğini ve sanatçılarla görüşmeler yaptığını bildirdi. Festivalin Malatya bölümünde Volkan Konak’ın sahne alması bekleniyor.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bir Cevap Yazın