03.05.2024 - Beydağı Haber Ajansı Malatya Haberleri

Ulaştırma Bakanı Uraloğlu , Malatya İkizce – TOKİ Yolları Şantiyesi’nde incelemelerde bulundu

Ulaştırma Bakanı Uraloğlu , Malatya İkizce – TOKİ Yolları Şantiyesi’nde incelemelerde bulundu

Malatya’da İkizce TOKİ Yollarında İncelemelerde Bulunan Ulaştırma Bakanı Uraloğlu, Projenin Son Durumu Hakkında Bilgi Aldı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Uraloğlu, Malatya’da İkizce TOKİ Yollarında incelemelerde bulundu. Bakan Uraloğlu, projenin son durumu hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Bakan Uraloğlu, incelemelerinin ardından yaptığı açıklamada, “6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan  ve yaklaşık 14 milyon insanımızı doğrudan etkileyen Kahramanmaraş merkezli depremler, hepimizi derinden üzdü. Depremlerde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum.

Depremden etkilenen bölgelerde afet lojistiğinde etkin ve hızlı bir şekilde kullanarak vatandaşlarımızı bölgeden tahliye ettik. Havayolu ile birlikte Karadeniz ve demir yoluyla da vatandaşlarımızı ücretsiz tahliye ettik. Konteyner kentlerde yaşayan vatandaşlarımız kapsama sorunu yaşamadan iletişim kurabilmektedir. Demiryollarında tren trafiğinin ve etkin olarak kullanılması bakımından hasar gören atlarımızla bina ve tesislerimizde oluşan hasarların giderilmesine yönelik çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam etmektedir.” dedi.

Malatya’da İkizce TOKİ Yolları projesi kapsamında altyapı ve farklı seviyeli kavşak çalışmalarının devam ettiğini belirten Bakan Uraloğlu, “Yolumuz, üst yapı çalışmalarına da başlandı. Şubat 2024 sonu itibarıyla altyapıları ile birlikte bitirmeyi hedefliyoruz. İhale kapsamında bağlantı yolunun devlet yolu ile kesiştiği noktada farklı seviyeli kavşak tesis edilecek. Bu kavşak aynı zamanda deprem konutlarının karşısında bulunan Malatya OSB’ye hizmet verecek.” diye konuştu.

Bakan Uraloğlu, Malatya’nın gelişimi ve büyümesi için çalışmaların hızla devam ettiğini belirterek, “Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak ülkemizin ulaşım ve iletişim altyapısı için azimle çalıştık ve birçok nitelikli eseri hizmete sunduk. Bu da bizim çalışma azmimizi arttırdı. Aynı kararlılıkla heyecanımızı ve hizmet bilincimizi daha da geliştirecek, yolumuzu istikrarla devam ettireceğiz. Ülkemize ve milletimize huzur, bereket ve barış getirmesini temenni ediyorum. Aziz milletimizin yeni yılını tebrik ediyorum.” dedi.

İkizce TOKİ Yolları Projesi Hakkında

İkizce TOKİ Yolları Projesi, 11 adet iş makinesi ve 195 adet personel ile yürütülüyor. Proje kapsamında 10,6 kilometre bağlantı yolu ve 58,6 kilometre imar yolu inşa edilecek. Yolun altyapı çalışmaları kapsamında toprak işi, atık su hattı ve 200 metre yağmur suyu hattı döşendi. Üst yapı çalışmaları ise devam ediyor. Projenin Şubat 2024 sonu itibarıyla tamamlanması hedefleniyor.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bir Cevap Yazın