30.04.2024 - Beydağı Haber Ajansı Malatya Haberleri

Asla Buzdolabına Koymamanız Gereken 10 Besin

Asla Buzdolabına Koymamanız Gereken 10 Besin

Olaya hemen bilmek değil öğrenememek ayıptır diyerek başlamak istiyoruz. Çünkü eminiz bu 10 besinden birini sizde buzdolabına koyarak hata yapıyorsunuz. İşte asla buzdolabına girmemesi gereken yiyecekler…

1) Soğan: Buzdolabının nemi soğanı daha yumuşak yapıyor. Onun yerine soğanlarınızı daha kuru ama oda sıcaklığında yerlerde saklayın. Bu arada uyaralım: patateslerin yanına koymayın. İkisi bir arada olunca daha çabuk bozuluyorlar.

2) Kahve: Kahve buzdolabına girince hem aromasını kaybediyor hem de bir süre sonra diğer yiyeceklere kokusunu veriyor. Serin ve karanlık bir yerde saklayın…

3) Zeytinyağı: Zeytinyağı buzdolabında daha koyu bir kıvam alıyor. Daha çok katı yağın oda sıcaklığında erimiş hali gibi. O yüzden onu da karanlık bir yerde saklamanızda fayda var.

4) Fesleğen: Marketten aldığınız taze fesleğenler buzdolabında çok çabuk çürüyor. Taze kalmasını istiyorsanız çiçek misali suyun içinde saklayın.

5) Bal: Buzdolabındaki balı sofraya koyduğunuzda gerçekten hiç yiyebildiniz mi? Üstü şeker kaplama gibi oluyor. Onun yerine oda sıcaklığında bir yerde saklayın ve çok uzun süre kaşıklayın.

6) Sarımsak: Sarımsak buzdolabında yavaş yavaş çekmeye başlıyor. Onun yerine soğan gibi dışarıda kuru ve serin yerde saklayın.

7) Ekmek: Taze ekmeklerinizi mutlaka dışarıda saklayın. Buzdolabına girince kuruyorlar ve tatsız bir şeye dönüşüyorlar.

8) Avokado: Marketten sert avokado alıp yenilebilecek hale gelmesini bekliyorsanız buzdolabı çok yanlış bir yer! Onun yerine dışarı saklayın ve yumuşadığında güzel bir salatayla mideye indirin.

9) Patates: Soğuk nişastayı çok çabuk şekere çevirdiği için patatesleri saklamak için en uygun yer oda sıcaklığında saklamaktır.

10) Domates: Soğuk olgunlaşmalarını engellediği için hem tatlarını kaybediyorlar hem de sertliklerini…

KAYNAK : http://yenikadin.com/asla-buzdolabina-koymamaniz-gereken-10-besin-8547131-haberi/

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bir Cevap Yazın