28.04.2024 - Beydağı Haber Ajansı Malatya Haberleri

Atatürk’ün Malatya’ya yaptığı ilk ziyaretin 93. yıldönümü Malatya’da törenlerle kutlandı.

Atatürk’ün Malatya’ya yaptığı ilk ziyaretin 93. yıldönümü Malatya’da törenlerle kutlandı.

Atatürk’ün Malatya’ya Gelişinin 93. Yılı Törene Dair Haber Özeti

Tören: Atatürk’ün Malatya’ya yaptığı ilk ziyaretin 93. yıldönümü Malatya’da törenlerle kutlandı.

Çelenk Sunumu: Tören, Atatürk Anıtı’na çelenk sunma töreni ile başladı. Vali Ersin Yazıcı, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ve diğer protokol üyeleri çelenk sundular.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı: Çelenk sunumunun ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın Konuşması: Gürkan, Atatürk’ün Malatya’ya gelişinin önemini vurguladı ve şunları söyledi:

  • “Malatya’mızın güneyden Anadolu demiryolları ağına bağlanması münasebetiyle ilimize teşriflerinizin 93. yıldönümünde Zat-ı Alilerinizi bir kez daha rahmet, minnet ve şükranla yâd ediyorum.”
  • “Harikulade seziş kabiliyetiniz ve sahip olduğunuz meziyetler ile Milletimizin neleri isteyip istemediğini, özlemini çektiği hususları çok iyi bilen ve tespit edebilen bir lider olarak bizlere her daim rol model oldunuz.”
  • “2020 yılında yaşadığımız 24 Ocak tarihli Elazığ depremi, ardından baş gösteren pandemi ve son olarak 6 Şubat 2023 depremine rağmen, hem ülke de hem de Malatya’da karamsarlığa düşmeden yolumuza azimle devam ediyoruz.”
  • “‘Feyizli Malatya’ ifadenize binaen insanlık medeniyetinin başladığı Anadolu’yu anayurt yapan destan şehrimiz Malatya’mızı yeniden ayağa kaldırmak için Devletimiz ile birlikte gayret göstermeye devam edeceğiz.”

Programın Devamı: Atatürk Anıtı’ndaki törenin ardından protokol erkânı, Malatya 100. Yıl İl Halk Kütüphanesinde düzenlenen etkinliğe katıldı. Burada Atatürk resim sergisi gezildi ve konferans salonunda program gerçekleştirildi.

Konuşmalar:

  • Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan: “Atatürk’ü şimdiki nesillere çok iyi anlatmamız lazım. Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk’ü doğru anlatmamız lazım.”
  • Malatya Valisi Ersin Yazıcı: “6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerde 11 ilimizle birlikte Malatya’mızda büyük bir yıkıma uğramış, Atamızın ‘’ Önemli ve Feyizli Şehir’’ diye tanımladığı Malatya’mızı tekrar ayağa kaldırmak, depremin yaralarını sarmak için Devletimizin tüm kurumlarıyla birlikte Türkiye Yüzyılına yakışır bir şekilde imar ve ihya etmek için var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz.”

Programın Sonu: Okunan şiirler ve sunumların ardından program sona erdi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bir Cevap Yazın