19.04.2024 - Beydağı Haber Ajansı Malatya Haberleri

Çakır: Azerbaycan’ın güçlenmesi Türkiye’nin güçlenmesi demek

Çakır: Azerbaycan’ın güçlenmesi Türkiye’nin güçlenmesi demek

Azerbaycan Milletvekili Paşayeva’yı kabul eden Başkan Çakır

TÜRKİYE OLARAK HER ZAMAN AZERBAYCAN’IN YANINDAYIZ

Malatya 5. Anadolu Kitap Fuarına katılmak üzere ilimize gelen Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ı makamında ziyaret ederek bir süre görüştü.

Milletvekili Paşayeva: Türkiye’nin güçlü olmasını istiyoruz

Malatya’da olmaktan memnun olduğunu belirten Azerbaycan Milletvekili GanirePaşayeva, “Güzel vatanımızın güzel parçası Malatya’ya Azerbaycan’dan selam ve sevgiler getirdik. Malatya’nın bu kadar kalkınması, güzel değişmelerin olması bizi ayrıca memnun etti. Özellikle insanlara hizmet anlamında çok güzel yeni yapılan tesisler var tebrik ediyorum, hayırlı ve uğurlu olsun. İnşallah insanlarımız için güzel işlere vesile olsun.

Azerbaycan ile Türkiye iki kardeş ülke. Bugün çok güzel ilişkilerimiz var. Türkiye’nin güçlü olmasını istiyoruz. Her konuda kardeş Türkiye’nin yanındayız.  Azerbaycan’da bölgesinde gelişmekte ve güçlenmekte. Böyle güzel bir organizasyona bizleri de davet ettiğiniz için çok teşekkür ediyorum. Bu güzel organizasyon gençlerimizin okuma istek ve arzusunu daha da güçlendirir. İnşallah bu fuar daha da büyük ve devamlı olur. Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımızı Azerbaycan’da görmek, ağırlamak istiyoruz” dedi.

Başkan Çakır: Azerbaycan’ın güçlenmesi Türkiye’nin güçlenmesi demek

Azerbaycan ve Türkiye’nin kardeş ülkeler olduğunu belirten Başkan Çakır, “Azerbaycan ve Türkiye;dünya ve bölge barışı için gayret sarf eden iki kardeş ülke. Türkiye’nin güçlü olması demek Azerbaycan’ın güçlü olması, Azerbaycan’ın güçlü olması Türkiye’nin güçlü olması demektir. Her zaman Azerbaycan’ın yanındayız. Türkiye’nin ve Azerbaycan’ın güçlenmesini istemeyen kesimler var. Herkesin bölgede bir hesabı olacak, ama bizlerin doğru olan dünya ve bölge barışı için kardeşliğimiz için çalışmamız, güçlenmemiz gerekiyor.

Kitap fuarımıza böyle güzel dostların gelmesi ile de daha bir anlam kazanıyor. Sizi artık fahri Malatyalı olarak görüyoruz ve Malatya’da ağırlamaktan mutlu olduğumuzu bir kez daha belirtmek istiyorum” şeklinde konuştu.

Ziyaret sırasında Azerbaycan Milletvekili Paşayeva Başkan Çakır’a Azerbaycan kent merkezini simgeleyen porselen hediye etti.

 

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bir Cevap Yazın