03.05.2024 - Beydağı Haber Ajansı Malatya Haberleri

Başkan Gürkan, Fransa Büyükelçiliği Ekonomi Müsteşarı Abdenor Brahmı ve beraberindeki heyeti makamında ağırladı.

Başkan Gürkan, Fransa Büyükelçiliği Ekonomi Müsteşarı Abdenor Brahmı ve beraberindeki heyeti makamında ağırladı.

Fransız Heyetinin Malatya Büyükşehir Belediyesini Ziyareti

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Fransa Büyükelçiliği Ekonomi Müsteşarı Abdenor Brahmı ve beraberindeki heyeti makamında ağırladı. Başkan Gürkan, burada Fransız heyeti ile beton enkazlarının geri dönüşümü noktasında istişarelerde bulundu.

Fransa Büyükelçiliği Ekonomi Müsteşarı Abdenor Brahmı, ziyarette yaptığı konuşmada, Malatya Büyükşehir Belediyesinin deprem bölgesindeki diğer illere göre koordineli ve hızlı bir şekilde çalıştığını belirterek, “Deprem bölgesinde Malatya’yı daha koordineli ve daha iyi çalışmasından dolayı seçtik. Ayrıştırma merkezinde aldığınız aksiyonlar çok çok hızlı ve Malatya Büyükşehir Belediyesi ekipleri daha iyi çalışıyor. Deprem illerinde bu sebepten dolayı Malatya özelinde yoğunlaştık. Malatya’nın diğer illere örneklik teşkil edeceğini düşünüyorum” dedi.

**Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ise konuşmasında, 6 Şubat depreminin Türkiye ve Dünya tarihinde yaşanmamış nadir felaketlerden biri olduğunu ifade ederek, “Bu felaket sadece Malatya’da değil, Malatya ile birlikte 11 şehirde etkili olmuştur. En fazla etkilenen illerin başında gelen illerden biri Malatya’dır. Malatya’da bağımsız toplam 424 bin binadan 133 bin bağımsız bölüm yıkılmıştır. Şehir merkezi ile Doğanşehir ve Akçadağ ilçelerini aldığımız zaman bu oran yüzde 45, yüzde 50’lere kadar çıkmaktadır. 133 bin bağımsız bölümün enkazının yaklaşık olarak yüzde 80’ni kaldırıldı. Hafriyat döküm alanı günlük en az bin kamyonla şehir merkezinde alınan enkazlar hafriyat alanına dökümü sağlanmaktadır. Doğayı kirletmeme ve geri dönüşüm anlamında arkadaşlarımız yoğun bir çalışma içerisindeler.

Başkan Gürkan, enkazların geri dönüşümü konusundaki çalışmalarının Türkiye ve dünya için örnek teşkil edeceğini belirterek, “Bu projenin gerçekleştirilebilmesi için güçlü bir ekibe sahip olmak lazım ki bunu karşımızda görebiliyoruz ve bununla berber aynı zamanda güçlü değerlere, kıymetli değerlere sahip olan insanlarla muhatap olmak. Sizlerle beraber çalışmak ve geçtiğimiz yıl ki elim olaya da beraber cevap vermekten de gurur duyuyoruz. Çok teşekkür ederiz” diye konuştu.

Fransız heyetinin ziyaretinde, Malatya Büyükşehir Belediyesinin beton enkazlarının geri dönüşümü konusundaki çalışmaları hakkında bilgi verildi. Heyet, daha sonra enkazların toplandığı alanları ziyaret etti.

Bu ziyaret, Malatya Büyükşehir Belediyesinin çevreye duyarlı olma konusundaki çalışmalarının uluslararası düzeyde de takdir edildiğinin bir göstergesi olarak değerlendirildi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bir Cevap Yazın